In statiunea Slanic Moldova se lucreaza intens la reabilitarea strazilor din cartierele Cerdac si Ciresoaia. “Toate ulitele vor pietruite, aceasta solutie fiind cea mai ieftina si cea mai la indemâna pentru ca oamenii sa nu mai mearga prin noroi. Pâna in prezent s-au finalizat lucrarile la strazile Magurii, Trandafirilor, Bradului, Libertatii, Lalelelor, Nuferilor, Zorilor, Pacii, Florilor si Sarariei”, a declarat Andrei Serban, primarul orasului. O alta investitie importanta care va fi realizata in toamna aceasta vizeaza asfaltarea DN 12B, intre zona Arinis si Izvoare, aproximativ 4 km de covor asfaltic nou. Si strazile aflate in administrarea autoritatilor locale vor fi asfaltate, dar pe fonduri europene.

“Avem proiecte depuse pentru reabilitarea infrastructurii, pentru amenajari de pâraie si alte lucrari, dar asteptam sa apara ghidul de finantare al UE pentru programul 2014-2020”, a explicat Andrei Serban. Un alt proiect care a fost declarat eligibil, fiind in asteptarea finantarii, este cel care vizeaza construirea unui aqualand si a unui patinoar. Fondurile europene au fost si vor fi suportul multor obiective.

“Putem vorbi de peste 50 de milioane de euro ce se regasesc in diverse investitii, afirma primarul. Proiectul privind canalizarea si statia de epurare pentru cartierele Cerdac si Ciresoaia, care are o valoare de aproximativ 14 milioane de euro, a fost depus la autoritatea de management, numai ca orice proiect european are o perioada de evaluare si selectie, aspecte specifice managementului de proiect.” Andrei Serban arata ca desi nu poate multumi pe toata lumea incearca sa rezolve cât mai multe dintre nevoile cetatenilor:

PUBLICITATE

“Unii cred ca a fi primar inseamna totul pentru mine. Îi asigur pe acestia ca functia de primar atrage dupa sine foarte multa responsabilitate, iar eu am dat dovada de responsabilitate pâna in prezent. Daca am fost ales in aceasta functie trei mandate consecutive nu este rezultatul faptului ca i-am mintit pe oameni, ci multumirea acestora pentru tot ce am realizat in Slanic-Moldova.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu spune d-l Andrei Serban si faptul ca statiunea sufera de lipsa de apa curenta la cea mai mica ploaie si ca apa este distribuita prin reteaua publica direct din paraul Slanic? Drenurile de captare, in care s-au investit o groaza de bani, au fost facute de mantuiala astfel incat la acest moment apa care ajunge in statia de tratare a apei este luata direct din parau. Stie faptul ca prin oprirea apei curente sufera nu numai localnicii dar si turistii si pacientii veniti la Slanic Moldova ?

LĂSAȚI UN MESAJ