Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Bacău a convocat în urmă cu o oră o conferință de presă fulger prin care a anunțat că efectuează o anchetă la Policlinica cu Plată, care aparține direct de Ministerul Sănătății (deci nu a unui spital public).

„Dorim să facem niște precizări legate de efectuarea unui control de către inspectorii D.S.P.

În urma unor controale tematice s-a verificat și dacă personalul medical care lucrează în aceste unități respectă condițiile legale.

La un control efectuat ieri (joi, 21 martie-n.r.) la Policlinica cu Plată din municipiul Bacău, în urma analizei documentelor personalului medical angajat, inspectorii D.S.P. au constatat că medicul anestezist nu a putut să prezinte la ora controlului avizul de liberă practică vizat pe anul în curs, nici asigurarea de malpraxis și nici un contract de colaborare sau contract de angajat al policlinicii.

Din aceste motive s-a suspendat activitatea de anestezie a policlinicii până vor fi finalizate cercetările”, a declarat Alin Năstasă, director executive D.S.P. Bacău, fără a preciza despre ce medic este vorba.

„În cadrul asistenței medicale ambulatorii din Policlinica cu Plată în cauză, se desfășoară întreruperi de sarcină la solicitare, de către medicii specialiști obstetrică-ginecologie, cu anestezie generală sau locală, necesară în cadrul procedurii care este acordată de către medicul specialist A.T.I.”, a precizat Anda Dumitrescu, consilier de imagine D.S.P. Bacău.

Ancheta este în curs de desfășurare. Vom reveni cu detalii legate de acest caz în momentul în care vom avea acces la aceste informații


PUBLICITATE