Dupa ce si-a manifestat pe Facebook intentia de a demisiona din functia de manager al Teatrului Municipal „Bacovia”, Anca Sigartau si-a depus demisia in scris la Primaria Bacau, inregistrata cu nr. 41475/08.10.2015.

Demisia nu contine nicio explicatie, niciun argument, Anca Sigartau considerând, poate, ca membri ai administratiei locale (primarul si viceprimarul) au citit pe Facebook motivele demisiei.

Redam doar finalul din Demisia semnata de managerul teatrului bacauan: “Va rog sa considerati astazi, 8 oct. 2015 – ziua in care aduc la cunostinta acest fapt – urmând ca in temeiul legal sa incetez definitiv activitatea in institutie.”

PUBLICITATE

Primarul Romeo Stavarache scrie, tot pe Facebook, ca a luat la cunostinta de demisia managerului teatrului, a avut o prima intâlnire la care a incercat sa o convinga sa-si retraga demisia. „Punctul forte al discutiei a fost proiectul pe care Primaria Municipiului Bacau trebuia sa-l depuna sâmbata, 10 octombrie, pentru Bacau – Capitala Culturala Europeana. Am rugat-o sa nu ia nicio decizie pâna nu vom depune acest proiect si a fost de acord sa prelungim discutiile. (…) Eu sper din tot sufletul ca Anca Sigartau sa ramâna la Bacau si sa isi continue activitatea”, este opinia primarului Romeo Stavarache.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

 1. Femeia asta este absolut nebuna. Alaltaieri, dadea din gura pe la Antene, ca nu si-a dat demisia. Acum si-o da. WOMAN, GO HOME and prey that DNA won’t get your bad ass.

 2. Madam prezinta extrasele cu platile efectuate catre furnizori de servicii si apoi poti sa dai cate demisii vrei .La dumneata si viata de zi cu zi e o piesa de teatru amestecata cu mult circ .Uite demisia nu e demisia.Nu ne intereseaza demisia matale , ne intereseaza bani nostri bre.Tot atata hocus pocus cu vorbe in vant .Scoate bre harti si gata.

 3. Anca Sigartau= o mare dezamagire! A venit in provincie crezand ca oamenii sunt tampiti si ca i se iarta orice, inclusiv utilizarea banilor publici fara explicatii! Ce a facut concret pentru teatrul bacauan?Festivalul nu e pune fiindca nu a promovat teatrul din localitate, echipa de actori fiind trimisa in concediu in acea perioada!

 4. Din comportarea d-nei Sigartau, deduc urmatoarele:
  – nu a avut nici un moment dorinta de a face ceva impreuna cu teatrul Bacovia si pentru teatru si locuitorii Bacaului, ci avea in cap si suflet acel Theaterfest (pentru ca dumneaei si si prietenii sa-si adauge ceva euro in conturi) si dupa numarul de reprezentatii in care a jucat cred ca si l-a umplut destul de bine, asa ca acum isi poate permite demisia. Regret si sunt de acord cu cele scrise mai sus de LUMI.

 5. Incredibil tupeul elitist al acestei individe obscure, care daca se apuca maine de coafat sau pus muraturi, nu ii duce nimeni lipsa in teatrul romanesc. Modul in care a ales sa se comporte denota frustrare, si nu e vorga de geniul ei neinteles, ci de faptul ca nu si-a gasit prostii care sa ii tolereze planurile dubioase. Bacaul are nevoie de bani ca sa isi repare drumurile, nu de circ si corturi tiganesti in centru

 6. Ancuței nu i-a plăcut la Bacăul! A pus condiții împovărătoare din punct de vedere financiar ca să acrediteze ideea că este salvatoarea culturii băcăuane. Îi spunem simplu și clar: nu vrem să plătim prețuri care să ne lipsească de investițiile strict necesare în infrastructură edilitară, nici investiții în sportul profesionist (ci în cel amator). Vrem talente artistice care să atragă spectatori și care , prin biletele cumpărate la spectacole,să susțină financiar o trupă teatrală pe măsura realizărilor artistice. La fel și în sport. Vrem străzi moderne, vrem spații verzi, vrem blocuri renovate, vrem terenuri sportive pentru amatori … A, și concentrați-vă o dată pe spitalul ăla care v-a subminat toate bunele intenții, edililor!

 7. Am trait doua saptamani de magie in timpul festivalului, am respirat teatru si spectacol, nimeni nu-mi poate schimba perceptia. Si e legat de femeia asta. Daca sunt nereguli in privinta justificarii banilor, e problema ei si a justitiei. “Unde sunt banii publici?” intreaba unii… Daca am avea o presa locala profesionista… am fi stiut demult in ce gauri negre intra banii publici din Bacau de vreo 25 de ani incoace. Si asta pana la marele festival ce a zgandarit orgolii locale. Spus mai pe sleau, de-astia ai nostri nu va luati ca ramaneti fara paine, (va multumiti cu firimiturile numite protocol) da’, cum ati gasit unul din afara clicei bacauane, ho pe el! S-a descoperit marea corupta a Bacaului, bucuresteanca Sigartau, ce sa zic!
  Daca Anca Sigartau ar ramane, sigur ar schimba ceva si in teatrul bacauan. Pentru asta e nevoie de timp. Vad ca sunteti unii care n-o lasati. Nu stiu de ce, am sentimentul ca cei care o atacati atat de dur ati fi, in mare parte, chiar din teatru. Fara suparare, ati incremenit in timp si spatiu, aveti nevoie de o alta viziune. Artistii adevarati simt o nevoie intrinseca de schimbare. Oare voi nu?

LĂSAȚI UN MESAJ