Actrita Anca Sigartau, manager al Teatrului Municipal “Bacovia”, a publicat, pe Facebook, un adevarat rechizitoriu la adresa unei parti a personalului din teatru (in special actori), a unor jurnalisti, dar si a unor politicieni care, in viziunea sa, ii pun bete in roate in derularea proiectului managerial, cu care a câstigat concursul organizat de Primaria Bacau.

In lungul material publicat, managerul Anca Sigartau face precizarea ca nu incearca sa se justifice pentru starea de fapt, ci se adreseaza bacauanilor, evidentiind toate proiectele, programele realizate pâna in prezent, cât si cele care vor fi puse in aplicare in perioada imediat urmatoare, dar si in 2016. In aceeasi postare, sunt aduse acuze la adresa liderului de sindicat, a unor actrite, care, spune ea, in loc sa-si vada de meserie, incearca, prin diferite mijloace sa puna piedici echipei de conducere.

“Stiti foarte bine ca exista in teatru voci care ma contesta si inca vehement. Voci care ma ataca folosind limbaj suburban, bârfa si comportament de mahala. (…) Am ajuns sa fiu terfelita in presa si vreau sa va spun cât se poate de clar de ce cred eu ca s-a intâmplat asta”, afirma Anca Sigartau, dupa care insira o lunga lista a celor care, considera ea, s-ar afla in spatele unei campanii de denigrare: consilieri, politicieni, fosti contracandidati la functia de director al teatrului.

PUBLICITATE

„Eu am decis sa-mi depun demisia. Daca primaria decide sa mi-o accepte atunci lucrurile sunt clare: nu sunt un om dorit aici. Daca nu, imi doresc din toata inima ca lucrurile sa se indrepte”, precizeaza Anca Sigartau.

Am incercat sa obtinem si alte precizari de la managerul Teatrului Municipal, insa am aflat ca este plecata peste hotare. De cealalta parte, administratia locala spune ca nu poate comenta situatia fara sa fi primit o hârtie din partea managerului teatrului.

“Nu pot vorbi fara o hârtie in fata. Imediat ce am citit postarea am intrebat daca exista ceva scris. Facebook este o retea de socializare, nu o modalitate de comunicare oficiala. Inteleg demersul artistic, la fel ca si supararile doamnei Sigartau”, a declarat Radu Ababei, viceprimar al municipiului Bacau.

Gh. Baltatescu
Andreea Gavrila

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. se bucura manelistii ca vom avea din nou la Bacau numai mici, hamsii si bere la orice sarbatoare/eveniment. Rusine sa le fie celor care nu au apreciat lucrurile extraordinare facute la Theatrestock si acum, din invidie, arunca doar cu noroi. Recunoasteti, a trebuit sa vina cineva din afara orasului sa faca ce voi nu ati fost in stare sa faceti de 20 de ani. Inteleg, e greu de suportat , dar e adevarat. Sper sa mai fie cineva cu capul pe umeri in primarie si sa o faca sa revina asupra deciziei. Ar fi pacat sa pierdem un asa om, si odata cu el oportunitatea de a avea si altceva in oras.

  • Nu neaga nimeni (si asta nu intelege nici doamna) meritele in realizarea culturala.
   Problema a aparut datorita faptului ca refuza sa inteleaga faptul ca banul public trebuie cheltuit conform legii si justificat pana la ultimul leu.Si fara ascunzisuri.Daca facea o informare catre cei care au dat banii noi bacauanii.inchidea discutia.Asa cum a expus mersul lucrurilor cu asociatie care si-a oferit serviciile cu un consilier personal destul de alunecos si cu tot felul de scuze nu prea prezinta credibilitate. Si cred ca si putinii sponsori si-au pierdut încrederea

 2. Am intrat pe site-ul teatrului (neactualizat) si nu am gasit informatii despre bugetul si cheltuielile (detaliate) cu festivalul “Theaterstock”. Vorbim aici de o institutie publica si despre un eveniment care a beneficiat de finantare din bugetul local…

 3. marea ei greseala ca s-a asociat cu infractorul stavarake…
  nu ma deranjeaza faptul ca se promoveaza cultura dar la faza asta are un puternic iz electoral…

 4. Dragi oameni de cultura, ce legatura au micii si berea cu cheltuirea banului public si cu transparenta? Cu fandoseala si aroganta acestei actrite care a venit din start cu aere de Bucuresti si care considera ca nu trebuie sa dea socoteala despre nimic? Despre asta vorbim. Nu despre Theaterstock pe care 90 la suta din cei care vorbesc nu au invatat nici cum se scrie sau cum se pronunta. Nu vorbim despre cultura, ci despre afacerile dubioase ale unor personaje dubioase.

 5. AȘA, AȘA, IUBIȚI BACAOANI FIȚI DÎRJI, FIOROȘILOR, TALENTAȚILOR, TELIGENȚILOR & FLOCOȘILOR, CHIPAROȘILOR -CA DIN COUR SCOȘILOR! ȘO PI EI, TU-I ÎN NĂRI DI CĂKATZI CU BOLINTINE! HUOOO, AMEȚOȚILOR, LA PAIE…

LĂSAȚI UN MESAJ