Centrul Romilor pentru Educatie si Drepturile Omului (ROM STAR) a demarat proiectul “Sanatatea prin preventie si informare”, finantat de Guvernul României prin Agentia Nationala pentru Romi (ANR). Lansarea a avut loc la Prefectura Bacau, in cadrul Comisiei Grupului Mixt de Lucru (GML). Proiectul se va desfasura in perioada august – noiembrie 2013 in Buhusi, Comanesti, Moinesti, Darmanesti, Racaciuni, Valea Seaca si Sascut.

Paustin Balan, presedintele ROM STAR, arata ca “proiectul «Sanatate prin preventie si informare» isi propune sprijinirea unui numar de 320 de beneficiari directi, câte 40 de persoane din fiecare localitate, in efectuarea unor analize medicale de baza – colesterol, glicemie, EKG, control oftalmologic – si interpretarea lor.

Aceste analize vor fi efectuate de laboratoare specializate.” Beneficiarii apartin urmatoarelor categorii: copii, persoane cu probleme grave de sanatate si vârsnici. Obiectivul general este cresterea accesului romilor din judet la serviciile de sanatate publice in “Anul European al Cetateniei” in directia implementarii “Strategiei Guvernului României privind incluziunea persoanelor aparainând minoritatii romilor pentru perioada 2012-2020”.

PUBLICITATE

Partenerii ROM STAR in cadrul proiectului “Sanatatea prin preventie si informare” sunt Directia de Sanatate Publica (DSP), Consiliul Judetean (CJ) Bacau si consiliile locale din localitatile in care va fi implementat proiectul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit vad si eu o organizatie ca face lucruri bune pentru romi; educatia sanitara trebuie extinsa: sa-i invete sa se spele, sa ia anticonceptionale… sa-si dea copiii la scoala, sa nu polueze mediul cu gunoaie sau fum toxic… e mult de lucrat cu ei, parca sint extraterestri….

LĂSAȚI UN MESAJ