Parlamentarul băcăuan PSD Ana-Maria Cătăuță a fost ales, ieri, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„În primul rând vreau să le mulțumesc cetățenilor județului Bacău pentru că mi-au acordat încrederea. Fără votul lor, nu aș fi fost, astăzi, în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Și vreau să le mulțumesc, totodată, și colegilor mei de la PSD Bacău pentru că au avut încredere în mine și m-au susținut în toată această perioadă. Este o funcție importantă care vine și cu responsabilități și sper, ca din această poziție să pot să contribui la proiectele de dezvoltare pentru județul Bacău.Pentru mine asta rămâne o prioritate în continuare și în primul rând sunt deputat de Bacău și abia apoi sunt vicepreședinte al Camerei”, a declarat deputatul Ana-Maria Cătăuță pentru Deșteptarea. Deputatul băcăuan spune că susține, în continuare doua proiecte importante: „Aviation Valley” și prietenia româno-americană, ea fiind vicepreședinte al Grupului PRO-America din Parlamentul României.

„«Aviation Valley» își propune transformarea Bacăului într-un centru de Cercetare – Dezvoltare mai ales pe zona aviației”, spune Ana – Maria Cătăuță. „Voi continua să activez ca vicepreședinte al Grupului PRO-America și voi încerca să contribui cât mai mult la întărirea relațiilor bilaterale, mai ales că anul viitor se împlinesc 25 de ani de parteneriat strategic între România și SUA. Cred că a venit momentul să întărim și mai mult dimensiunea economică și de schimb de experiență pe zona de tehnologie și know-how și să profităm mai mult de această relație specială pe care o avem cu partenerii americani”, a mai spus deputatul băcăuan.

Sfaturi pentru femeile care intră în politică

Ana-Maria Cătăuță recunoaște faptul că nu e o decizie ușoară pentru o femeie să facă pasul către politică, dar dacă ar fi să dea un sfat aspirantelor, le-a spune să aiba foarte multă încredere în ele și să-și găsească curajul necesar pentru a face acest pas. „Politica, deși este o zonă mai dură, vine și cu beneficii. La sfârșitul unei zile, când știi că poți să faci ceva pentru semenii tă, e o recompensă care nu poate fi comparată cu multe lucruri”, a încheiat deputatul de Bacău.

Cine este Ana-Maria Cătăuță?

S-a născut la 15 august 1985, în județul Bacău. Este deputat în Parlamentul României din 2020, ales pe listele PSD. Are 12 luări de cuvânt, 13 inițiative legislative, între care una a devenit lege, două interpelări și a votat cinci moțiuni.

Studii

 • Colegiul Național „Vasile Alecsandri”
 • Facultatea de Științe Politice – secția engleză, Universitatea București
 • City College – Sheffield University/ Facultatea de Comunicare si Relatii Publice – SNSPA
 • Universitatea Națională de Apărare „Carol I” – Colegiul Național de Apărare
 • Harvard Kennedy School of Government / Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”
 • Institutul de Studii Financiare

Experiența profesională

 • Ofițer de Comunicare și Relații Externe – Banca Mondială
 • Expert Relații Internaționale – Autoritatea de Supraveghere Financiară
 • Consultant Banca Mondială
 • Director de cabinet al Președintelui Senatul României
 • Consilier al Președintelui Senatul României
 • Consilier al Președintelui Partidul Social Democrat
Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE