Ucraineanul Buinenko este primul stranier adus de CSMS.

Nou infiintata echipa de handal masculin CSSM Bacau se misca. Pe teren, dar si in afara sa. La finalul saptamânii trecute, gruparea finantata de Primaria Bacau a sustinut primele doua jocuri de verificare, ambele câstigate pe terenul unor formatii de Liga Nationala (50-38 cu CSM Focsani si 28-27 cu CSU Danubius Galati) si, totodata, si-a intarit linia de noua metri prin aducerea interilor Ievghen Buinenko si a lui Leonard Acatrinei.

Primul este un ucrainean de 22 de ani, care masoara 2.05 m si cântareste 112 kg. Crescut din punct de vedere handbalistic la HC Portovik Yuzhny, Buinenko face parte din lotul largit al nationalei de Seniori a Ucrainei si, totodata, este proaspat medaliat cu bronz la Europenele de Handbal pe plaja. In amicalul de joi seara, de la Focsani, care a insumat trei reprize, ucraineanul a marcat opt goluri, pentru ca sâmbata, la Galati, sa-si treaca numele pe lista marcatorilor in doua rânduri. In jocul cu Danubius Galati a debutat sub culorile formatiei manageriate de Gabriel Armanu si cealalta achizitie, Leonard Acatrinei, autor a unui gol. In vârsta de 21 de ani, Acatrinei vine de la echipa de Liga Nationala HC Vaslui si este international de tineret al României.

In ceea ce priveste primele doua teste ale verii, la Focsani, antrenorul Bogdan Voica a mizat pe urmatoarea garnitura:

PUBLICITATE

Tamas (9 intervenții), Freiwald (10), Rusu (7) – Hantaru (8), Buinenko (8), Câmpan (6), Juverdianu (5), Cotinghiu (4), Rata (3), Uruianu (3), Ciubotariu (3), Dumitriu (3), Moisa (2), Popia (2), Gal (1), Lita (1), Broasca (1).

Sâmbata, in victoria cu 28-27 contra galatenilor de la Danubius, CSSM a evoluat in alcatuirea:

Tamas, Freiwald – Uruianu (6), Moisa (5), Dumitriu (4), Rata (3), Ciubotariu (2), Câmpan (2), Buinenko (2), Gal (1), Acatrinei (1), Cotinghiu (1), Juverdianu (1), Lita.

Urmatorul joc de verificare a divizionarei A bacauane va avea loc miercuri, 5 august, de la ora 16.30, la Negresti, contra unei ale echipe din Liga Nationala HC Vaslui.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ