2 decembrie 2023
ActualitateAmenzi în valoare de 1.117.500 de lei din cauza poluării industriale în...

Amenzi în valoare de 1.117.500 de lei din cauza poluării industriale în Bacău

Garda de Mediu Bacău sancționează 32 de companii și 6 persoane fizice pentru încălcarea legislației privind calitatea aerului și gestionarea deșeurilor în 2023

Garda de Mediu Bacău a demarat în anul 2023 o serie de acțiuni de inspecție și control pentru a asigura respectarea prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și a OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. Aceste operațiuni au vizat îmbunătățirea calității aerului, controlul poluării industriale și gestionarea adecvată a deșeurilor în județul Bacău.

Controalele tematice au fost efectuate la operatorii care dețin surse de emisii industriale, amplasamente unde s-au înregistrat incendii de vegetație/deșeuri, șantiere de construcții și alte zone cu potențiale riscuri ecologice. Rezultatele acestor controale au fost semnificative, cu un număr de 6 persoane fizice și 32 de persoane juridice sancționate pentru încălcările constatate.În urma acțiunilor de control, Garda de Mediu Bacău a emis 5 avertismente și a aplicat 39 de amenzi, cu o valoare totală de 1.117.500 lei. Aceste amenzi au fost impuse ca urmare a nerespectării legislației privind calitatea aerului și gestionarea deșeurilor, având drept scop descurajarea practicilor poluante și promovarea unui mediu mai sănătos și mai curat în județ.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri