18 mai 2024
ActualitateAmenzi de zeci de mii de lei primite de comercianții prinși în...

Amenzi de zeci de mii de lei primite de comercianții prinși în ofsaid de inspectorii DSV

Magazine alimentare, fabrici de pâine sau de lapte, o firmă de catering, depozite de alimente, un laborator de patiserie etc. sunt câteva dintre firmele suprinse în neregulă de inspectorii DSV. Toate au fost amendate pentru deficiențele grave depistate. O unitate a fost închisă.

Sute de comercianți au fost luați la bani mărunți, luna trecută, de inspectorii în siguranța alimentară din Bacău. La controale, s-a avut în vedere dacă operatorii economici respectă condițiile de autorizare, înregistrare și funcționare, dar și dacă aceștia întrețin și igienizează spațiile în care sunt amplasate alimentele, inclusiv etichetarea mărfurilor etc.

Din păcate, multe dintre firmele verificate nu erau deloc în regulă, la unele depistându-se abateri grave, fiind nevoie de adoptarea unor măsuri coercitive severe, chiar și închiderea unității.



Astfel, au fost date 16 amenzi care au totalizat 79.000 de lei, la care s-au adăugat și 4 avertismente, cei în cauză urmând să remedieze neregulile, în caz contrar urmând a fi amendați și aceștia.

Sifonărie închisă de inspectorii în siguranța alimentară

Printre firmele amendate de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare Bacău s-au numărat o unitate din localitate care desfășura activități de catering, un supermarket de la Onești, o fabrică de pâine de la Podu Turcului și o alta de la Moinești, precum și un centru de prelucrare a laptelui, de la ltești.

În plus, au mai fost amendate și câteva magazine alimentare din Bacău și din Căiuți, depozite alimentare, un laborator de patiserie, o firmă care vindea alimente congelate sau refrigerate, toate din localitatea reședință de județ. La aceste unități, s-a depistat că spațiile de lucru și utilajele erau neîntreținute, produsele alimentare erau depozitate pe jos ori în apropierea altor produse cu risc de contaminare.

În plus, la multe produse alimentare, pe lângă faptul că lipseau etichetele, nici nu se putea stabili trasabilitatea acestora, din documentele care ar fi trebuit să însoțească marfa. Cel mai grav a „încasat-o” o unitate de încărcare a sifoanelor, din Bacău, care s-a ales cu suspendarea activității.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri