Nu mai puțin de 10 la sută dintre angajatorii luați în vizor luna trecută de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău au fost prinși pe picior greșit și sancționați contravențional.

Mai exact, din cei 223 agenți economici verificați dacă respectă legislația muncii, 22 au fost depistați că o încalcă flagrant. În consecință, ei au suportat amenzi în valoare totală de 263.500 lei. Dintre cei 223 angajatori, 144, la care lucrează 8.215 salariați, au fost controlați în ceea ce privește aplicarea reglementărilor referitoare la relațiile de muncă, parte componentă a legislației amintite.În urma verificărilor, inspectorii de muncă au aplicat 14 amenzi, în sumă totală de 203.500 lei, și 15 avertismente. Dintre cei 14 angajatori amendați, 8 practicau munca ”la negru”. La ei au fost identificate, în total, 6 persoane care lucrau fără a avea încheiat contract individual de muncă și alte 2 care desfășurau activitate în afara programului.

Amenzile aplicate celor 8 operatori economici însumează 140.000 lei. Ceilalți 6 agenți economici au fost amendați pentru că nu respectau prevederile legislației privind munca suplimentară și de noapte, repausul săptămânal și registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), în format electronic.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE