În ultima săptămână polițiștii băcăuani au constatat peste 100 de infracțiuni și au aplicat peste 1900 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 550 000 de lei.

În perioada 7-13 decembrie a.c., polițiștiii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea siguranței publice și protejarea cetățenilor față de activitățile comerciale ilicite.

Astfel, polițiștii au constatat 109 infracțiuni, dintre care 44 de natură judiciară, 8 de evziune fiscală, 3 vizând încălcări ale Codului Silvic, 29 la regimul rutier.

În cadrul activităților desfășurate polițiștii au intervenit și au aplicat 1944 de sancțiuni contravenționale, dintre care, dintre care 170 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 99 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 28 conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au luat 1 525 măsuri de sancționare contravențională, din care 494 pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice ( cu o îmbibație mai mica decât cea de la care fapta este considerate infracțiune).

Totodată, au fost reținute 77 de permise de conducere, dintre care 21 pentru consum de alcool și 11 pentru viteză, fiind retrase 40 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 579 805 de lei, iar a bunurilor confiscate este de 51 700 de lei.

În baza planului de acțiune “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specific sărbătorilor de iarnă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ