Peste 500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii băcăuani în cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 22-24 ianuarie a.c., pentru siguranța și liniștea cetățenilor din județ.

Au fost constate 10 infracțiuni, dintre care 6 în flagrant și au fost depistate 8 persoane bănuite de săvârșirea unor fapte penale.

În perioada 22-24 ianuarie a.c., peste 150 de poliţişti au acționat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în județul Bacău, pentru asigurarea liniștii cetățenilor, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

PUBLICITATE

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au constatat 10 infracțiuni dintre care șase în flagrant și au fost depistate 8 persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de natură penală.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat 504 sancţiuni contravenționale, în valoare de 107.767 de lei.

Astfel, polițiștii au intervenit și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar în urma controalelor efectuate la peste 60 de unități comerciale s-au luat măsuri de sancționare contravențională la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite în 7 cazuri.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii structurilor rutiere și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat 470 de sancţiuni contravenţionale, au retras 9 certificate de înmatriculare şi au reţinut 31 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Reamintim că, zilnic, polițiștii acționează pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Rugam Politia Rutiera sa ia masur contraventionale si asupra pietonilor ce se arunca pe trecerile de pietoni ca turmele de animale sau de aurolacii ce sar in fata masinilor,gaborii sanctionand doar participantul la trafic , alias soferul.Succes la amenzi pentru pietoni,sunt curios daca mai ies la inaintare si amenzile pentru pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ