Peste 450 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în perioada 13-15 iunie a.c., de poliţiştii de la rutieră şi de cei de la ordine publică, în urma acţiunii coordonate de Poliţia Română, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În perioada 13-15 iunie a.c., aproximativ 100 de polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe principalele artere rutiere ale județului Bacău pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin evenimente rutiere, depistarea și tragerea la răspundere a celor care nu respectă regulile privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul circulaţiei şi au aplicat 465 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.240 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 276 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru depăşiri neregulamentare, 3 pentru consum de alcool şi 178 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 21 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 5 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 8 pentru depăşiri neregulamentare, 4 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 5 pentru alte abateri de circulaţie.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au retras 21 de certificate de înmatriculare.

IPJ Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ