În perioada 12-16.03.2014, în cadrul unei acţiuni în sistem integrat, desfăşurată în judeţul Bacău pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au aplicat 1447 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 290.000 de lei şi au constat 25 de infracţiuni.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 104 permise de conducere şi au retras 39 de certificate de înmatriculare.

Din totalul sancţiunilor 378 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale referitoare la regimul de viteză şi 121 au fost aplicate pietonilor care au traversat strada neregulamentar.

De asemenea 12 conducători auto au rămas fără permis pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice iar 42 pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

• La data de 15 martie a.c., un bărbat de 40 ani, din Bacău, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Lunca, din municipiul Moineşti, având permisul de conducere suspendat din data de 10.03.2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

• Pe DJ 252, în interiorul localităţii Buhoci, a fost depistat un conducător auto de 43 ani, din Bacău , în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au întocmit dosar penal.

• La data de 15.03.2014, în jurul orei 18.30, pe DJ 206 B, în localitatea Parava, a fost depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din Bacău, care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

• Poliţiştii au depistat în trafic, pe DC 169 C din comuna Nicolae Bălcescu, o persoană de sex masculin, de 39 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal.

• La data de 15.03.2014, în jurul orei 19.30, pe DC 96, în comuna Corbasca, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Olanda, al cărui conducător auto avea permisul de conducere suspendat din data de 24 ianuarie a.c., pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis.

• La data de 15.03.2014, în jurul orei 23.30, poliţiştii Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant un tânăr de 23 de ani, din Botoşani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că acesta figurează având permisul de conducere suspendat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal.