Zeci de comercianti de bauturi racoritoare, sucuri si nectaruri din fructe (16 magazine si 2 depozite) au fost verificati de comisarii Protectiei Consumatorilor Bacau. Actiunea a facut parte din controalele tematice de pe timpul sezonului estival, când, se stie, creste considerabil apetitul bacauanilor pentru astfel de bauturi. Prin urmare, s-a verificat, in special, daca operatorii din comert au respectat prevederile legale la comercializarea acestui tip de produse destinate consumatorilor.

Din pacate, 99 la suta dintre operatorii economici verificati au fost gasiti cu abateri. „Cantitatea controlata a fost de 78.79 litri de bauturi racoritoare, din care, cu abateri, s-au gasit aproape 2.500, destul de mult, am putea zice. Cert este actiunea de control s-a finalizat prin încheierea a 17 procese verbale de constatare a contraventiei, prin care s-au aplicat 6 avertismente si 12 amenzi în valoare totala de 30.000 lei. In plus, a fost oprita temporar de la comercializare cantitatea de 11.50 l bauturi racoritoare, în valoare de 5.100 lei”, a precizat Alin Nastasa, seful Protectiei Consumatorilor Bacau (foto).

Sanctiunile au fost aplicate pentru ca bauturile racoritoare erau depozitate la soare, la temperatura de 33 – 34 grade C, lucru absolut interzis de legislatia in domeniu, dar si pentru ca denumirea produsului racoritor era incompleta, in sensul ca nu era mentionat tipul de suc, totodata, de pe etichete lipsind denumirea si adresa impotatorului. Nu in ultimul rând, comerciantii au mai fost sanctionati si pentru ca preturile nu erau afisate in mod lizibil, asa cum, de altfel, prevede legislatia in vigoare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ