11000 de lei reprezintă valoarea totală a amenzilor aplicate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău în acest weekend, în urma misiunilor de ordine publică executate atât în sistem integrat, în cooperare cu polițiști, cât și prin patrule de jandarmi.

Cele peste 50 de sancțiuni contravenționale au vizat în principal tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea de scandal, adresarea de injurii, dar și lăsarea liberă a câinilor, fără lesă, în fonduri de vânătoare, precum și alte fapte prevăzute de legislația în vigoare, precum transportul de material lemnos fără documente de proveniență sau recoltarea din fondul forestier a produselor nelemnoase.

Jandarmii băcăuani au constatat trei situații în care trei bărbați au lăsat liberi mai mulți câini care îi însoțeau în fondul forestier de pe raza localităților Secuieni, Tamași și Soci.

Jandarmii i-au sancționat pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 407 din 2006, a vânătorii și protecției fondului cinegetic, care stipulează că “circulația persoanelor însoțite de câini fără a fi purtați în lesă, în afara căilor de circulație publice din fondurile cinegetice” constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă intre 500 si 1500 de lei.

Recomandăm cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică când situația o impune, iar în cazuri de urgenţă să apeleze numărul unic 112.PUBLICITATE