Inspectorii antifrauda fiscala nu au avut liber nici de 1 mai, acestia fiind trimisi in control pe la comerciantii care au avut pravaliile deschise in tot weekend-ul trecut.

Astfel, in perioada 1-3 mai 2015, sute de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au verificat corectitudinea a aproape 500 de operatori de turism si patroni de restaurante, baruri si cluburi din zonele turistice cele mai frecventate din toata tara, inclusiv din judetul Bacau.

Masinile celor de la Antifrauda s-au oprit, asadar, la comerciantii din Moinesti, acestia fiind alesi „in urma analizei de risc, a sesizarilor primite si a informatiilor furnizate de institutii specializate”.

„În urma verificarii, inspectorii au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus amenzi totale de 1,965 milioane de lei si confiscari de venituri, numerar si bunuri în valoare totala de 203.611 lei. De asemenea, inspectori antifrauda fiscala au constatat si încalcari ale obligatiei legale de utilizare a casei de marcat si emitere a bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activitatii comerciale a 34 de puncte de lucru”, a precizat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al DGAF.

Din totalul operatorilor economici verificati toata tara, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestari de servicii în domeniul alimentatiei publice, iar cei mai multi operatori economici verificati se regasesc în judetul Constanta, in special pe Litoral, unde doar doua dintre firme au fost inchise pentru încalcarea obligatiei de emitere a bonului fiscal.

„Acest fapt confirma tendinta generala de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat si emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecti depasind 98% în aceasta perioada”, a mai precizat purtatorul de cuvânt al DGAF.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, ANAF. Pe de alta parte, ca sa nu fim rai si sa ne banuiasca lumea ca vai, dam in capul sarmanului comerciant care fura, vedeti ca in buricul targului, in Bacau, exista niste dughenase unde se vand tigari, sucuri, prostii dintr-astea. In buricul targului, nu in cartierele paupere. Cautati un pic printre ele, sa vedeti cum stau cu casele de marcat, pentru ca mai deunazi, am dat peste o fata – angajata vanzatoare – care nu numai ca nu stia ce aia bon fiscal, dar nu stia cum sa butoneze aparatul, de a venit patroana, verde la mutra, sa ii arate ce sa faca, si asta de gura mea, nu ca ar fi avut vreun stress cu furtul din buzunarul statului. Altfel, multa bafta, arestati-i pe toti, merita spanzurati de picioare in piata publica talharii astia care au furat de decenii cate un leu, cate un leu, si tot asa. Trimiteti-i in Afganistan, sa faca acolo evaziune !

LĂSAȚI UN MESAJ