La aproape 1 an și 4 luni de la instituirea măsurilor de protecție împotriva infecției cu virusul Sars-CoV 2, în județul Bacău încă mai sunt societăți comerciale unde nu se respectă reglementările în domeniu.

O dovedesc constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, în urma verificărilor întreprinse de către această instituție și în luna mai, la mai mulți agenți economici din județ. Mai exact, luna trecută, la o parte din cei 146 agenți economici care au fost supuși controlului de către ITM Bacău au fost găsite 101 neconformități cu legislația în vigoare, asfel că 3 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 3.000 lei, iar alții au primit avertisment.

La unele firme s-a constatat că salariații lor nu aveau ori nu purtau corespunzător masca de protecție împotriva coronavirusului sau că nu era asigurat triajul observațional la intrarea în unitate. În alte firme nu era desemnată o persoană pentru verificarea temperaturii și efectuarea triajului epidemiologic ori nu fusese revizuită evaluarea factorilor de risc în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Restul operatorilor economici sancționați nu au afișat la loc vizibil măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul Sars-CoV 2.PUBLICITATE