Ambiții periculoase

0

Ursulețul de pluș este una dintre cele mai iubite jucării, asta deoarece copiii nu-și imaginează ursul ca pe un animal sălbatic, agresiv, care își sfâșie victima, ci ca pe un ghemotoc de blană, drăgălaș și blând.

Cam așa s-au păcălit românii când, alegându-l pe Iohannis, și l-au imaginat un ins corect, rațional și calm, chiar prea calm. Vorbind rar și puțin, a lăsat impresia că e un tip lipsit de patimi politice. Pe mine nu m-a păcălit.

Am înțeles cine este în dimineața în care, deschizând televizorul, în loc să-l văd pe crainic l-am văzut pe Iohannis anunțând că își dă demisia din cauza rezultatelor de la europarlamentare. Serios? La ora 6? De ce atâta grabă?

PUBLICITATE

Mai târziu, pe la 10, și-a anunțat demisia și Crin Antonescu. Nu avea de gând, dar a fost forțat de ieșirea lui Iohannis.

Cred și acum că liderul PNL nu a procedat bine. Trebuia să-l lase pe venetic în aer. Iohannis era venit în PNL de puțină vreme. Antonescu l-a invitat în casă, l-a pus la masă, iar acesta i-a furat „casa”, funcția, idealul.

Planul politic. Viitorul politic. Nu voi uita asta. După demisie, Iohannis a revenit, a candidat și a câștigat. Cred că Antonescu a fost năucit, scârbit de stratagemă, dar și de lipsa de reacție a liberalilor.

Acum îl văd pe Iohannis dând fuga la Strasbourg, dar pentru ce? Ca să recunoască, în fața ziariștilor, că grațierea e una dintre soluții? Nu o măsură ilegală, ci una dintre măsuri. L-am văzut în stradă, printre protestatari, deși nu acesta e rolul său, l-am auzit criticând Parlamentul și pe parlamentari, cărora „li se pare că ei conduc țara”, l-am auzit vorbind despre „jocuri politice”, el, care e apolitic, despre faptul că, da, „media” contează pentru politicieni, dar aceștia nu trebuie să se raporteze prea serios la „media”.

„Guvernul meu”, asta și-a dorit sibianul, dar nu i-a ieșit. PNL nu era coagulat încă și nu i l-a putut oferi. A pornit singur bătălia, o bătălie politică, o încleștare periculoasă care, în aceste vremuri tulburi, nu face bine României.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ