Între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău și Asociația Libra Foundation din Marea Britanie există o colaborare deosebit de frumoasă, începută în urmă cu un deceniu.

Prietenia continuă și în vara aceasta, Virginia Darley, președinta asociației, fiind prezentă la Onești până pe 22 iulie. Ea organizează și susține, material și financiar, tabăra de vară pentru copiii și tinerii din Centrul de Servicii Sociale „Alexandra” și din comunitate.

„Activitățile taberei vor fi organizate de un grup de 14 studenți britanici insoțiți de 4 terapeuți ocupaționali-coordonatori universitari. Scopul acestora este integrarea în comunitate și familiarizarea comunității cu problematica copiilor cu dizabilități și încurajarea voluntariatului în România”, explică Daniela Țîțaru, director general al DGASPC.

PUBLICITATE

Simultan, studenții britanici lucrează proiectul numit „Grădina Multisenzorială”, destinat copiilor cu dizabilități.
Pe 20 iulie, ambasadorul Marii Britanii, Excelența Sa Paul Brummel, va participa la inagurarea „Grădinii Multisenzoriale”, apoi se va întâlni cu oficialitățile județene și locale, cu conducerea și cu beneficiarii serviciilor sociale oferite de către DGASPC Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Frumos, f frumos sună această acțiune. Este necesară această latură umanitară. Se leagă și ”punți” ale prieteniei între onesteni și britanici. Dar PODUL ???? Podul ce trece râul Trotuș când se reface ????
    Măi fraților, chiar nu observați că în fiecare zi pică, se fărâmă, câte o bună bucată din acest pod ????
    Până când ? Până moare cineva, sau mai mulți ????

LĂSAȚI UN MESAJ