La Bacău s-a desfășurat Proiectul Cultural – Educaţional “Zilele Filmului Armenesc“. Activitățile s-au derulat în intervalul 22–24 septembrie a.c., la Sala ”Ateneu” a Filarmonicii ”Mihail Jora” Bacău, la sediul Uniunii Armenilor din România – filiala Bacău și la Palatul Copiilor Bacău.

Invitați de onoare au fost: Excelența Sa Hamlet Gasparian – Ambasadorul Republicii Armenia în România, deputatul Varujan Vosganian și Sirun Terzian, vicepreşedintele Uniunii Armenilor din România.

La manifestări au participat cel puţin 100 de membri ai comunităţii armenești din România, precum și aproximativ 500 de elevi, studenţi, profesori, reprezentanţi ai comunităţii bacăuane, public larg.

PUBLICITATE

În onoarea invitaţilor, elevi ai Palatului Copiilor Bacău de la Cercul de muzică uşoară, condus de profesorul Claudiu Filip şi de la Cercul de canto popular, coordonat de profesorul Mihai Bîrjoveanu, au susţinut un scurt program artistic cu melodii din folclorul copilăriei şi din folclorul popular românesc.

La finalul întâlnirii, Excelenţa Sa Hamlet Gasparian, Ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, a mulţumit elevilor şi profesorilor Palatului Copiilor Bacău pentru spectacolul prezentat şi a vorbit despre perspectiva unor colaborări între instituţia de învăţământ nonformal din Bacău şi organizaţii de tineret din Armenia.

Obiectivul proiectului a urmărit promovarea tradiţiei, obiceiurilor, istoriei şi culturii poporului armean, cu această ocazie fiind celebrată și Ziua Naţională a Republicii Armene.

Pe 23 august 1990 Republica Armenia și-a proclamat independența față de Uniunea Sovietică, aceasta fiind recunoscută pe 21 septembrie 1991.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ