Astăzi, la Sala Mare a Palatului Administrativ, oficialitățile județului, împreună cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie, precum și ai celor două universități din municipiu, s-au întâlnit cu o delegație formată din 29 de reprezentanți ai corpului diplomatic (ambasadori și diplomați) acreditat în România.

Evenimentul a fost prilejuit de vizita de documentare organizată în perioada 11-12 octombrie, în județul Bacău, de Ministerul Afacerilor Externe, în scopul promovării valorilor spirituale și a istoriei naționale, a ofertei educaționale, potențialului economic și turistic al zonei noastre. Din delegația străină au făcut parte reprezentanți din Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federaţia Rusă, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaysia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan și Uruguay.

„Este o bucurie și o onoare, pentru noi, să fiți aici, în inima Moldovei. Salut inițiativa Ministerului Afacerilor Externe care a facilitat această întâlnire cu rezonanțe administrative, economice, culturale și educaționale. Sunteți în Bacău, județul celor 13 legende. Sunteți acasă la Nadia Comăneci, considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile”, a fost mesajul de primire adresat de prefectul județului, Valentin Ivancea.

A urmat președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, care a prezentat succint oferta economică, socială, turistică etc. a județului. „Județul Bacău dispune de variate resurse naturale, turistice, economice, care, împreună, oferă oportunități de afaceri. Și aici aș aminti extracția sării, petrol, cărbune, lemn, agricultură, 55 la sută din suprafața totală a județului fiind ocupată de teren agricol pe care se cultivă cereale, leguminoase, oleaginoase ș.a.m.d”, a arătat președintele CJ, Sorin Brașoveanu.

La rândul lor, reprezentanții Camerei de Comerț au prezentat, pe larg, date ale mediului de afaceri din județ, în vreme ce delegații Universității „Vasile Alecsandri” și ai Universității „George Bacovia” au expus oferta educațională a celor două importante instituții de învățământ. În programul zilei, a fost inclusă și vizita la doi agenți economici cheie ai economiei locale.


PUBLICITATE