– spune Dragos Stefan, candidatul ALDE la functia de primar al municipiului Bacau

Nu stiu exact cum sa descriu campania care tocmai s-a incheiat. A fost, din multe puncte de vedere, sub asteptari. Prea multe atacuri sub centura, prea multe contre care nu au facut altceva decât sa-i determine pe bacauani sa stea acasa. Din punctul meu de vedere as fi vrut sa vad mai multe confruntari de idei si de proiecte, nu atât de multe acuze, atât de multe sageti intre cei care au candidat. Cred ca se putea si fara astfel de atacuri si in acelasi timp cred ca prezenta la vot ar fi fost mult mai mare in lipsa acestor manevre, strategii sau cum doriti sa le spuneti. Dar… fiecare a facut ceea ce a crezut ca este mai bine, astfel incât rezultatul este oglinda campaniei duse de catre fiecare dintre candidati.

Un câstig real pentru bacauani

PUBLICITATE

In acelasi timp, mi-a placut faptul ca de aceasta data a fost o oferta mult mai variata, astfel incât oamenii au avut de unde sa aleaga. Iar rezultatul, faptul ca de aceasta data nu mai exista un Consiliu Local monolitic, mi se pare un câstig real pentru Bacau si bacauani. Eu am ales sa merg pe o campanie constructiva, am evitat sa intru in conflict cu ceilalti candidati. Am preferat sa fiu cât mai mult printre oameni, sa pot discuta direct si sa imi pot prezenta programul. Am incercat, atât cât a fost posibil, sa fiu in permanent contact cu bacauanii. Am aflat multe probleme ale cetatenilor, pe care voi incerca sa le rezolv in calitate de consilier local. Alaturi de mine a fost mereu si o echipa extraordinara, niste oameni care au facut totul pentru a obtine un rezultat bun si care nu au ezitat sa iasa printre bacauani, sa discute, sa ceara pareri pe care apoi sa le sistematizeze si, impreuna, sa le integram in proiectul pe care l-am propus bacauanilor.

Viitorul inseamna multa munca

Cred ca fiecare are drumul sau care poate fi urmat si fara a incerca sa le pui altora piedica. Ii salut pe toti cei care au intrat in competitia electorala si il felicit pe câstigator, pe Cosmin Necula. De acum sper sa fie date deoparte vechile lupte si contrele din campanie pentru ca avem cu totii o misiune unica, indiferent de formatiunea politica careia iI apartinem: misiunea de a readuce Bacaul pe linia de plutire prin proiecte solide, de perspectiva. Prin urmare… viitorul inseamna munca. Multa munca, pentru toti cei care fac parte din Consiliul Local. Voi milita si de acum inainte pentru finalizarea urgenta a Spitalului Municipal, pentru ridicarea a cel putin doua crese, pentru echilibrarea fondurilor alocate pe Legea 350, pentru gasirea fondurilor care sa ne permita ca pe locul gropii de la Sala Polivalenta sa ridicam un campus IT. Sunt doar câteva puncte dintre cele pe care le-am prezentat bacauanilor, iar pe viitor principala preocupare va fi sa vad ca se intâmpla cu adevarat aceste lucruri. Mult prea mult timp nu s-a facut nimic, administratia fiind blocata de procese si de interese, prin urmare acum suntem obligati sa ne miscam cât mai repede si cât mai eficient pentru a ne elibera de aceasta amorteala care a dus la decaderea Bacaului… Cred ca trebuie de urgenta sa ne mobilizam, toti cei care am fost alesi, si sa trecem peste scandaluri si antipatii, chiar si peste atacurile murdare din campanie… Suntem bacauani, indiferent de partid, si ii reprezentam pe bacauani, iar in aceasta calitate avem datoria sa facem tot ceea ce ne sta in putinta ca sa ne dovedim demni de increderea care ne-a fost acordata.

Trebuie sa fim o echipa

Consiliul Local, din punctul meu de vedere, trebuie sa aiba in vedere un singur lucru: bunastarea orasului si a bacauanilor. Din acest motiv sper ca proiectele sa nu fie respinse sau criticate din cauza diferentelor politice. Acum trebuie sa facem administratie, iar factorul politic trebuie sa fie pe plan secund.

Ce sugestii aveti pentru primarul ales al municipiului Bacau, Cosmin Necula?

Domnului primar Cosmin Necula vreau sa ii sugerez acest lucru si cred ca il va lua in seama: suntem consilieri si primar alesi si trebuie sa lucram impreuna pentru ca doar astfel ne putem ridica la inaltimea asteptarilor celor care ne-au ales. Hotarârile de consiliu, proiectele de atragere de fonduri, prioritizarea investitiilor, infiintarea de parteneriate sunt niste necesitati urgente si nu cred ca avem caderea sa le ignoram din cauze politice. Acestea fiind spuse, cu bune si cu rele, vreau sa ii felicit pe toti colegii din Consiliul Local pentru ca au finalizat o campanie dificila, pentru ca au fost alesi si pentru ca, de acum, vom lucra timp de patru ani pentru Bacau si bacauani. Nu in ultimul rând, il felicit pe primarul Cosmin Necula, alaturi de care am incredere ca vom reusi, toti cei din Consiliul Local, sa demaram si sa implementam proiecte care sa faca o diferenta reala, in bine, pentru toti bacauanii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Asa este! Nu mi s-a parut o campanie corecta si mai ales nu a avantajat pe nimeni aruncarea cu noroi! S-au facut de ras! Felicitari ca ati ramas demn!

  2. Sper sa nu dispareti din peisajul politic! Ar fi pacat! V-am urmarit si la dezbaterea organizata de Desteptarea. Ati fost discret dar hotarat! Un domn! Respect!

LĂSAȚI UN MESAJ