Vineri seara, în uvertura etapei a 23-a din Liga Zimbrilor, CSM Bacău a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului.

Poate chiar cel mai bun. Și asta împotriva liderei Dobrogea Sud Constanța pe care a ținut-o în șah vreme de mai bine de 50 de minute. Din nefericire, prestația foarte bună a tinerilor handbaliști băcăuani nu a putut evita o nouă înfrângere pentru penultima clasată. A noua la rând din tot atâtea jocuri disputate în 2019.

Constanța s-a impus cu 31-28, după ce a tremurat serios. Și nu de frig! Cu un efectiv redus din cauza accidentărilor dar nu numai (practic, Eden Hairi a utilizat în mod preponderent doar șapte jucători de câmp), CSMeii au condus în marea majoritate a timpului.

Freiwald a făcut adevărate minuni în poartă, în timp ce Gal, Drăgan sau Cotinghiu au găsit mereu culoarul ideal pentru a marca. Din minutul 9, când Drăgan a punctat pentru 6-5, gazdele s-au distanțat până la un maxim de cinci goluri (13-8, min. 16 și 14-9, min. 19, ca urmare a reușitelor semnate de Gal), înainte de a intra la pauză cu un avans la limită, 16-15. Debutul mitanului secund a înregistrat o nouă distanțare a CSMeilor (17-15 în min. 32 și 18-16 în min. 34).

A fost ultima dată când CSM Bacău a mai avut două goluri în plus. Constănțenii au egalat la 18 prin bolta lui Toma din min. 36 și au preluat conducerea trei minute mai târziu, întărind impresia că, gata, concesiile s-au terminat și că nu mai pot pierde.

Cu toate acestea, băcăuanii au reușit să se mențină în plasa adversarei până dincolo de minutul 50, anulând mereu avansul de un gol al liderei. Cântecul de lebădă al CSM-ului s-a înregistrat în min. 52, când golul lui Mihai Cotinghiu, cu o aruncare din propria jumătate de teren, a adus formația băcăuană pentru ultima oară în avantaj, 26-25.

Loviturile de la 7 metri transformate de Kevic și forța de șut a lui Vujovic au făcut ca plusul de valoare și de prospețime al liderei să triumfe într-un final. Iar Dobrogea Sud să obțină a 19-a victorie stagională. Exact numărul de înfrângeri pe care-l contabilizează Bacăul!

La jumătatea săptămânii viitoare, CSM Bacău va disputa, la Timișoara, următorul meci de campionat, în antepenultima etapă din sezonul regulat. De văzut dacă până atunci se va lua vreo măsură în ceea ce privește banca tehnică a CSM-ului. Din acest punct de vedere, ziua de sâmbătă se anunță decisivă.

Alte articole