Furtuna de vineri seara a scos in evidenta câteva mari probleme de infrastructura pe care le are acest minunat oras Bacau. Probleme despre care se stie de multa vreme, dar care sunt lasate la dospit, ca poate s-or rezolva de la sine.

Este adevarat, a plouat mult intr-un timp scurt, este adevarat ca se intâmpla si la case mai mari. Insa avem noi specificul nostru, care ne face sa fim unici. „Desteptarea” v-a tinut la curent in weekendul trecut cu urmarile furtunii. Una dintre cele mai puternice si emotionale reactii a stârnit-o starea stadionului municipal, pe lânga care trecem frecvent, dar care sta ferecat sub sapte lacate, sa nu se vada ce dezastru e in interior.

Ei bine, de la inaltimea blocurilor turn din preajma s-a putut lesne vedea cum furtuna a transformat stadionul intr-o mare piscina, cu vegetatie viguroasa, chiar copaci in toata regula. De fapt, e vorba despre ruina stadionului, despre care autoritatile locale au vorbit cu emfaza ca va fi refacut la standarde europene, bla, bla.

S-au ingropat câteva milioane de lei si aici, la fel ca si in groapa care ar fi urmat sa devina sala polivalenta, vis-a-vis de Penitenciar. Dupa care s-a lasat tacerea. De curând, am intrebat un responsabil din Primarie ce se intâmpla cu stadionul.

Initial a ridicat din umeri, apoi a spus, pe soptite, ca au fost demarate prea multe proiecte dintr-o data si s-a dat gres cu aceasta strategie. Cert este ca am ajuns singurul oras resedinta de judet care nu are o arena acceptabila.

Nu trebuie mare minune, ci doar un loc civilizat, de dimensiuni rezonabile si accesibil oricui, nu asa cum au aruncat la Cucuietii din Deal proiectul ratat al noii sali polivalente si chiar Centrul de Afaceri si Expozitii, unde au loc manifestari fara vizitatori, din cauza distantei mari fata de oras (vezi târgul de job-uri pentru someri, unde au lipsit chiar somerii din aceeasi cauza). Revenind la stadion, situatia e rusinoasa.

Pata neagra pe oras, la doi pasi de o insula de agrement ce ar fi trebuit finalizata anul acesta, dar e amânata pentru 2018, si la un pas de spitalul municipal, care ar fi trebuit terminat, cândva, pe vremea lui Stefan cel Mare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Cel mai simplu,radeti odată stadionul în paragină si faceți Centru de Afaceri in locul acestuia. Ce tot atât? Ca echipă de fotbal oricum nu este si chiar dacă ar fi, orașul nu are nici un beneficiu, în afară de aruncat bani aiurea.

    • Pai, hai sa daramam tot! Cu asa o gandire, nu-i de mirare ca suntem in halul asta. Centru de Afaceri nu face afaceri. E subventionat in fiecare an cu sume mai mari decat se dau la sport. Ei nu sunt in stare sa aduca bani cu care sa plateasca utilitatile. Dar ce mai conteaza! Hai sa daramam stadionul ca nu ne trebuie!

  2. Pai nu spunea pinguinul ala de Spagarache intr-ul alt cotidian local ca “faptele vorbesc pentru el”? Asta demonstrează ca omul e senil, deci de ce ne mira starea actuala a orasului?

  3. Ca român ce sunt țin să-i amintesc domnului ”Nume” (fără nume)/26.06.2016/8:44 PM că atunci cănd Dinamo Bc sau FCM Bc sau SC Bc și indiferent de numele purtat juca acasă, pe Municipal, vedeai ”puhoi” de lume venind spre stadion. Din Parcul Trandafirilor până la stadion, de la Proletarul spre stadion sau de la Aviație spre stadion vedeai cum vine, pe jos, ”mare” de oameni.
    Oare veneau chiar de proști ? Nu. Veneau ptr că le plăcea fotbalul, veneau că aveau ptr ce veni, veneau ptr că aveau unde veni. Stadionul făcea parte din spectacolul fotbalistic.
    Dorul de fotbal nu a dispărut numai că băcăuanii și nu numai, nu mai au unde veni, nu mai au unde merge ptr un meci de fotbal de calitate. Fără a face aluzie la politică pot spune, fără teama de a greși, că ”domnia” sau ”era” Stavarache a fărâmat echipe sportive, a fărâmat stadioane (terenuri de joc), a fărâmat șansa tinerilor (nu numai) de a merge la un spectacol sportiv.

LĂSAȚI UN MESAJ