Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, al neadaptării vitezei la condițiile meteo, al consumului de alcool la volan și a altor cause generatoare de evenimente rutiere nedorite, Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române organizează frecvent acțiuni, la nivel national, la care participă și polițiști rutieri din cadrul structurilor de ordine publică.

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, Poliția Română recomandă conducătorilor auto:

Contribuie la siguranța rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

PUBLICITATE

Planifică-ți din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunță la utilizarea automobilului propriu și folosește transportul în comun.

Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 00C. Ia în calcul iminența apariției poleiului!

Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci oboist, ia pause dese!

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curățat complet toate geamurile mașinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

De asemenea, în condiții de ceață, adaptați viteza în funcție de vizibilitate şi starea carosabilului şi măriți distanţa în mers.

Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ