– peste 15 tone de de produse alimentare de origine nonanimala au fost distruse de angajatii depozitului – in plus, aproape 3 tone de produse de origine animala din carne si peste a fost confiscata

Surprizele neplacute continua sa iasa la iveala la depozitul de congelate gasit in neregula la inceputul acestei luni de Protectia Consumatorilor si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau.

Astfel, in urma noilor controale efectuate, in luna august, la unitatea incriminata, inspectorii veterinari oficiali din cadrul DSVSA Bacau au mai identificat produse alimentare de origine nonanimala deteriorate sub aspectul ambalarii si etichetarii, intreruperii lantului frigorific etc.

„Drept pentru care, in prezenta reprezentantilor DSVSA Bacau, operatorul economic a distrus o cantitate de 15,2 tone de produse alimentare de origine nonanimala, respectiv produse de panificatie congelate, legume-fructe congelate, malai”, a declarat dr. Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau.

In plus, inspectorii sanitar veterinari au mai confiscat o cantitate de aproape 3 tone de produse de origine animala din carne si peste. „Se mentin restrictiile stabilite prin Ordonanta de suspendare a activitatii, pâna la remedierea deficientelor de infrastructura privind fluxul si asigurarea lantului frigorific”, a mai precizat dr. Florin Balta.

Reamintim ca, la inceputul lunii august, comisarii Protectiei Consumatorilor Bacau, insotiti de ofiteri lucratori ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Bacau, au descins la un depozit de produse congelate din municipiu banuit ca pusese in vânzare cantitati mari de produse alimentare alterate ori expirate. Controlul a fost facut la o sesizare primita pe adresa Comisariatului judetean pentru Protectia Consumatorilor, cel mai probabil trimisa de un fost angajat al depozitului.

La fata locului, echipa de control a depistat cantitati uriase de alimente expirate sau alterate, improprii consumului uman, iar conditiile de depozitare incalcau toate normele in domeniul sigurantei alimentare. De altfel, in aproape tot arealul depozitului erau alimente stricate, in ambalajele rupte, cu continutul vizibil putrezit si eliminând un miros de putreziciune.

In acest context, au fost retrase si distruse 880 kilograme de alimente congelate (peste, pui, vita, pizza, legume, fructe, produse de patiserie), toate fiind expirate sau alterate.

Totodata, a mai fost distrusa o cantitate de peste 1 tona de alimente expirate sau alterate gasite zacând intr-o utilitara, direct in soare. Operatorul economic a fost sanctionat de Protectia Consumatorilor cu doua amenzi contraventionale in valoare de 30.000 lei, ulterior primind alte doua amenzi in valoare totala de 47.000 de lei din partea DSVSA Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ