Nu mai este niciun secret faptul ca la magazinele satesti, vânzatorii au uitat orice regula a comertului de bun simt. Astfel, prin pravaliile cam de peste tot, risti sa cumperi de pe rafturi tot soiul de produse alimentare care nici macar animalelor din gospodarie nu le poti da spre a fi consumate.

Recent, comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Bacau au descoperit, la o astfel de unitate comerciala din Colonesti, aproape 15 kg de produse congelate din carne, improprii consumului uman. Practic, carnea era prea „congelata”, ceea in limbajul de specialitate inseamna ca era arsa de frig. Prin urmare, s-a impus retragerea intregii cantitati de la comercializare.

„Atragem atentia operatorilor economici sa respecte temperatura indicata de producator, in momentul in care depoziteaza produsele. Temperatura de pastrare trebuie sa fie constanta, atât vara cât si iarna, nu trebuie sa fie invers proportionala cu temperatura de afara”, a declarat Alin Nastasa, seful Protectiei Consumatorilor Bacau.

PUBLICITATE

El a mai recomandat consumatorilor ca in cazul in care vor mai gasi produse cu astfel de „caracteristici” in magazine sa atraga atentia comerciantilor sa le scoata de la vânzare, iar in cazul in care nu se conformeaza, sa transmita o sesizare catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ