15 iulie 2024
CulturăAlexandru Tomescu a fermecat publicul din Ghimeș cu acordurile lui Bach

Alexandru Tomescu a fermecat publicul din Ghimeș cu acordurile lui Bach

Turneul Internațional Stradivarius a adus magia muzicii clasice în inima Ghimeșului, județul Bacău, aseară. Într-o atmosferă de reverență și emoție, vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu a răsunat în biserica Romano-Catolică din localitate, fermecând publicul cu un recital de excepție de aproape două ore.

În această a 17-a ediție a turneului, Alexandru Tomescu și celebra sa vioară au pornit într-o călătorie muzicală prin 16 localități din România, aducând în fiecare loc compozițiile nemuritoare ale lui Johann Sebastian Bach. Concertul de la Ghimeș a fost un moment special, cu biserica transformată într-o sală de concert de cel mai înalt nivel, informează ProTV.„A fost un maraton nu doar pentru mine, ci și pentru public. A fost o atmosferă de sală de concert de cel mai înalt nivel aici și mă bucur foarte mult că am putut împărtăși cu atâția oameni dragi muzica pe care o iubesc,” a declarat Alexandru Tomescu, reflectând asupra serii memorabile.

Pentru aproape două ore, spectatori veniți din toată zona Moldovei au fost vrăjiți de virtuozitatea interpretării. „A fost o călătorie în interiorul meu. Îmi place foarte mult Bach și e prima dată când ascult sonatele în interpretare de vioară. A fost extraordinar și greu de exprimat, dar o călătorie interioară,” a mărturisit unul dintre spectatori, încă sub influența emoțiilor.

Un alt participant, pasionat de vioară, a remarcat unicitatea fiecărei interpretări a lui Tomescu: „De fiecare dată interpretează diferit. Dar mă interesează în mod direct, deoarece și eu studiez vioara. Deci e foarte interesant mereu.”

Un meloman prezent la eveniment a adăugat: „Știam ceva de Bach, că transmite un mesaj dincolo de ceea ce suntem noi, ceva ce vine de la Dumnezeu. N-am văzut până acum un Stradivarius live și mă bucur că am fost în seara asta aici.”

Damian Pal, unul dintre organizatori, a exprimat bucuria comunității locale de a-l avea din nou pe Alexandru Tomescu la Ghimeș: „Suntem tare bucuroși că pentru a cincea oară Alexandru Tomescu ne calcă pragul la Ghimeș. Muzica apasă niște butoane în noi, ca pe un panou de comandă, și asta este fascinant.”

Aplaudat îndelung la final, concertul lui Alexandru Tomescu la Ghimeș a fost nu doar o demonstrație de virtuozitate, ci și o reamintire a puterii transformative a muzicii clasice, care unește și înalță sufletele celor care o ascultă.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri