E anul sau. Dupa ce in martie a câstigat cel de-al doilea turneu ITF din cariera, la sfârsitul saptamânii trecute, tenismenul bacauan Alexandru Manole si-a imbogatit palmaresul cu un nou titlu: cel de campion national Under 18. Sportivul legitimat la SCM Bacau a cucerit Nationalele Individuale de Vara U18 de la Bucuresti dupa un adevarat tur de forta, cu patru meciuri jucate intr-un interval de numai doua zile.

“Vremea rea a dat peste cap desfasurarea intregului turneu. Din acest punct de vedere, ploaia a fost principalul nostru adversar. A fost un turneu greu, cu un plus de efort deoarece conditiile meteo nu mi-au permis sa ma antrenez, dar nici sa ma relaxez mental. Faptul ca am trecut cu bine peste toate impedimentele reprezinta o satisfactie suplimentara”, a declarat duminica seara, dupa victoria de la Nationale, Alex Manole, care a adaugat, glumind: “Cred ca niciodata in viata mea nu am consultat atât de des buletinul meteo”.

Cotat drept favoritul numarul 3, bacauanul a trecut in primul tur cu 6-2, 6-4 de bucuresteanul de Razvan Codescu, pentru ca sâmbata sa-si treaca in cont alte doua victorii: dimineata, contra lui Dan Tomescu (6-2, 6-1), iar dupa-amiaza, impotriva lui Ioan Abrudan, cu 7-5, 6-1. Duminica au urmat alte doua jocuri.

PUBLICITATE

Ambele câstigate. Mai intâi, in semifinala disputata in compania lui Sorin Iordache (CST Slobozia). Scor: 6-3, 6-1. A urmat apoi finala cu favoritul 2, dinamovistul Razvan Bobleaga, singura intâlnire care l-a solicitat pe Alex Manole timp de trei seturi: 6-3, 5-7, 6-2. “Cel mai greu meci a fost cel din finala”, a admis Manole, care se pregateste acum de o serie de turnee internationale cu premii in valoare de 10.000 de dolari. Primul este programat la Galati, zilele urmatoare, iar cel de-al doilea se va desfasura la finalul lunii mai, la Bacau. “Sper sa-mi continui ascensiunea si sa joc un tenis cât mai bun la turneele de 10.000”, a concluzionat Alex Manole. Asa ar si trebui; doar e anul sau!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ