Fotbal/ In curtea Sport Clubului creste viitorul fundas central al echipei nationale

Daca fanii lui Spurs se incurca atunci când trebuie sa silabiseasca numele lui Chiriches, gânditi-va ce probleme vor avea cu cel al lui Belecciu. Nu râdeti! Sau daca o faceti, amintiti-va ca pe vremea in care Chiriches evolua la LPS Bacau, nimeni nu paria un penny pe viitorul sau fotbalistic.Din curtea LPS-ului a pornit si fundasul central al divizionarei B Sport Club Bacau, Alex Belecciu. „Mai bine zis, din curtea Scolii 10, acolo unde m-a descoperit domnul profesor Bogdan Ghica. Dânsul m-a adus la LPS”, marturiseste stoperul nascut pe 16 martie 1996.

„M-a impresionat tehnica si siguranta sa. In Alex am vazut o replica in miniatura a lui Dorin Goian”, declara Bogdan Ghica. „Mi-a fost imediat clar ca pustiul poate ajunge departe si i l-am recomandat apoi lui Marian Ciudin”. Timpul i-a dat dreptate profesorului Ghica: la 17 ani, Belecciu- un fan declarat al lui Goian- a devenit componentul selectionatei Under 18 a României, la care a debutat in aceasta toamna, cu un meci contra Poloniei, urmat de o „dubla” in compania Elvetiei.

„Convocarea la reprezentativa U18 condusa de Lita Dumitru este cea mai mare realizare a mea de pâna acum. Si sper sa nu ma opresc aici”, spune Belecciu, al carui obiectiv imediat urmator este debutul in liga secunda sub culorile Sport Clubului. In asteptarea saltului catre prima echipa, Belecciu se remarca etapa de etapa la formatia de juniori republicani a SC-ului pregatita de Giani Florian: „La prima echipa am jucat doar un meci oficial, care a coincis cu botezul meu in C sub comanda lui Marius Baciu”.

De altfel, Baciu i l-a recomandat pe Belecciu si lui Victor Piturca, selectionerul fiind interesat de elementele de perspectiva de la reprezentativele juvenile. „La calitatile pe care le are si la seriozitatea pe care o manifesta la antrenamente, Alex poate aspira in câtiva ani la prima reprezentativa”, este convins presedintele AJF Bacau, Cristi Sava. Chiar, cum va suna cuplul Chiriches- Belecciu in nationala care va lupta pentru Mondialul din 2018? OK, hard to spell, but so f…ing good!

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE