Alexandru Belecciu da mâna cu presedintele Aerostarului, Doru Damaschin. O strângere de mâna de ramas bun? Foto: Ioan Bisca

Stoperul de 19 ani al Aerostarului a fost invitat sa participre la Turneul “Citta di Ostuni” cu echipa de tineret a clubului italian de Serie B

Buon giorno, Italia! Stoperul bacauan in vârsta de 19 ani Alexandru Belecciu a fost invitat sa dea probe de joc la echipa de tineret a divizionarei B italiene, Bari 1908. Belecciu, care a fost achizitionat in iarna de Aerostar de la Sport Club Bacau, a plecat in Italia, cu acordul conducerii “aviatorilor” si prin intermediul celui care este “consulente di mercato” (consilier de transferuri) al lui Bari, Razvan Zamfir.

Cu Bari Primavera (echipa calificata in Final Eight-ul campionatului italian), Belecciu a participat zilele trecute la cea de-a 12-a editie a Turneului “Citta di Ostuni”, unde s-a oprit in semifinale, ca urmare a infrângerii cu 4-3 in fata lui Napoli. Fundasul bacauan a placut, inscriind la debut in victoria cu 4-1 contra celor de la Citta Bianca si aducându-si contributia la succesul cu 6-1 in cel de-al doilea joc din grupa, impotriva lui Sambenedettese.

“In prelungirile primei reprize a venit lovitura de cap câstigatoare a românului Alex Belecciu, un puternic fundas central nascut in 1996. (…) Jucatorul a lasat o buna impresie”, a descris Francesco Grossi debutul lui “Bele” in tuttobari.com. “Am jucat doua meciuri si in ambele zic ca m-am descurcat bine. Am inscris si un gol, cu capul, in urma unui corner.

PUBLICITATE

Oricum, a fost o experienta foarte utila”, a declarat pentru “Desteptarea” Alex Belecciu, jucator tinut la “naftalina” de Sport Club in gestiunea lui Liviu Goian si Viorel Tanase si resuscitat la Aerostar de antrenorul care l-a si format ca junior, Giani Florian. Legitimarea oficiala a lui Belecciu la tineretul lui Bari are, insa, sanse reduse de reusita din motive de vârsta. Astfel, in campionatul Primavera fiecare grupare are dreptul sa includa in lot maximum trei jucatori care sa aiba implinita vârsta de 19 la inceputul sezonului.

Or, Bari are deja in lot mai multi jucatori de 19 ani pe care se va baza si in campionatul 2015-2016, cum ar fi portarul Nicholas Lentini (fiul fostului international Gigi Lentini) sau golgheterul Elio Mastrangelo. In cazul in care l-ar ceda pe Alex Belecciu la un club din strainatate, Aerostar ar ar urma sa primeasca 60.000 de euro, pe care i-ar imparti, in mod egal, cu Sport Club Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, Alex, felicitari! Ai un viitor frumos in fata si chiar daca nu vei continua acum la Bari, e bine ca ai fost acolo, ai vazut nivelul si ai lasat o impresie buna! Mergi pe drumul asta

LĂSAȚI UN MESAJ