Este eleva in clasa a VI-a la Colegiul National de Arta „G. Apostu” Bacau, ii place facebook-ul, o pasioneaza telefoanele mobile, adora sa deseneze acasa si ar vrea sa faca dans modern. La prima vedere, pare o poveste normala a unui copil din ziua de azi. Lucrurile nu stau insa chiar asa.

Alessia Teodora Popa este solista de muzica usoara, si chiar una cu state vechi. Inca de la vârsta de 5 ani a inceput sa faca muzica. Pe lânga muzica, urma si cursuri de dans si de teatru. Dupa doi ani a renuntat la teatru, iar de la 8 ani a ramas doar cu muzica.

„Atunci mi-am dat seama ca muzica este drumul meu. Si de atunci m-am apucat serios de treaba. Din 2012, timp de un an si jumatate, am studiat cu doamna Gabriela Nichita la Palatul Copiilor din Iasi, iar din septembrie 2013 ma pregatesc cu doamna Mariana Tanasa, de la Fundatia Neghinita din Bacau.”
Alessia Teodora Popa

PUBLICITATE

Fiind eleva la Colegiul de Arta, Alessia aprofundeaza arta muzicala si, dincolo de faptul ca e solista, se pricepe si la instrumente. In trecut, a studiat vioara si percutia, iar in prezent, flautul si pianul. De altfel, pianul este instrumentul ei preferat. A participat la diferite concursuri de muzica si festivaluri unde a câstigat numeroase premii si unde a sustinut recitaluri.

artista la 12 ani alessia 4

„Premiul care mi-a dat cea mai mare incredere a fost cel pe care l-am obtinut in 2013, când am participat la festivalul «Vis de stea» de la Moinesti. De fapt, acolo a fost o tabara, premiul pe care l-am câstigat chiar s-a numit «Tabara de film 2013», pentru ca atunci s-a turnat un film ce va aparea in cinematografe si la televiziune in 2015. In acest film am avut si câteva replici si doua aparitii scenice in care am cântat.Tabara a durat trei saptamâni”, mai spune ea. Alessia a cântat muzica usoara româneasca iar acum se indreapta catre zona pop si r&b. Este fana Rihanna, iar cu piesa „Russian roulette” a câstigat premiul I la concursul „Camena” de la Piatra Neamt.

„Promit ca veti mai auzi de mine”

Cel mai important premiu este, insa, unul international. „Anul acesta am avut prima participare internationala, la Chisinau, la Festivalul «Marul de aur». Au fost participanti din 8 tari, iar eu am câstigat locul II cu piesa «Suflet drag», compozitor si textier Gabriel Baruta.

Este cel mai important premiu din cariera mea de pâna acum”, mai declara mica artista. Pentru ca veni vorba de compozitori, Alessia ne-a marturisit ca intentioneaza sa lucreze pe viitor cu Mihai Alexandru si ca si-ar dori sa cânte cu Connect-R, cu Andra sau cu Dorian (ex Lala Band).

artista la 12 ani alessia cu nico si claudiu bulete

Tot pe viitor „imi doresc ca in martie 2015 sa merg la premiera filmului «Tabara de film» in care am jucat anul trecut, si sa particip in iunie-iulie 2015 la festivalul «Mamaia copiilor», care este o adevarata rampa de lansare.”

O asemenea discutie nu se putea incheia fara sa aflam cele mai importante lucruri: ce inseamna muzica pentru Alessia, si ce drum vrea sa aleaga in viata. „Muzica este un mod de exprimare a sentimentelor. Pentru ca acum cânt cover-uri, in unele piese ma regasesc, imi aleg piesele care ma reprezinta, pe care le simt. Nu stiu ce va fi peste ani si ani, dar as vrea sa continui in muzica. Cu siguranta liceul il voi continua la Colegiul National de Arta «George Apostu» Bacau. Ce va promit, insa, este ca veti mai auzi de mine.” O credem pe cuvânt si asteptam sa confirme.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ