Cam goala sala mare a Consiliului Judetean (CJ) Bacau, joi, la sedinta extraordinara, ceea ce nu e un lucru obisnuit pentru acest for deliberativ.

Din 37 de alesi, doar 22 erau in sala, apoi 23, cu Mihai Mititelu, care a sosit dupa inceperea sedintei.

Inainte de a fi votata ordinea de zi, Petrica Mihaila, PNL, a propus sa fie retrasa informarea privind stadiul realizarii unor investitii de apa-canal in Onesti. Motivul? “Din informare si din observatiile colegilor, cred ca vor rezulta si solutii vizavi de ceea ce se intâmpla in Onesti. Pentru ca domnul Olteanu lipseste din motive obiective si pentru ca dumnealui cunoaste situatia foarte bine, as propune sa amânam acest subiect pentru sedinta viitoare”, a spus Mihaila.

Presedintele CJ Bacau a precizat ca si Cezar Olteanu are aceasta informare in format electronic si, daca exista obiectiuni, acestea pot fi discutate in urmatoarea sedinta. La prezentarea proiectelor privind alegerea unor reprezentanti in adunarile generale ale ADIB (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bacau pe apa-canal) si ADIS (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de Salubrizare), care se face prin vot secret, liberalii au readus in discutie absenta PNL din Comisia de numarare a voturilor.

“Inseamna ca vreti sa ne furati!”

Liviu Miroseanu a declarat ca e o chestiune de principiu si ca, dincolo de dezbaterea politica, e normal ca PNL si PSRo sa aiba reprezentanti in aceasta comisie.

“Nu putem sa ne asumam un vot atât timp cât nu avem certitudini cu privire la modul in care s-a votat si la modul in care s-a numarat”, a spus el, apoi a anuntat ca, de azi inainte, PNL nu va vota “niciun proiect care presupune vot secret.” Sorin Brasoveanu a reamintit ca propunerea PNL de a mari Comisia de numarare a voturilor de la 3 la 5 membri a fost introdusa pe ordinea de zi in sedinta din iulie si a fost supusa votului, dar nu a trecut.

“Inseamna ca vreti sa ne furati”, s-a auzit vocea lui Neculai Nechita, PNL. Nu stiu daca presedintele CJ l-a auzit sau nu, dar a adaugat: “Pentru transparenta, astazi, va invitam sa monitorizati alaturi de Comisia de numarare a voturilor. Nu am absolut nimic impotriva.”

Liberalii nu au raspuns invitatiei, dar au anuntat ca in sedinta viitoare vor reveni cu un proiect. Aprobarea acestuia va depinde, insa, de decizia majoritatii. Tot Liviu Miroseanu, dupa ce comisia a prezentat rezultatele, a anuntat:

“Retineti ca noi nu ne-am exprimat votul. E adevarat ca, procedural, sunt voturi nule, dar noi nu am votat azi!” Cu toate acestea, proiectele privind numirile in adunarile generale ale ADIS si ADIB au trecut, având 15 de “Da”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Hoțul de nechita striga hoții,știe el mai bine Cum se fura la numărătoare,12 ani a tot numărat alături de barzu în consiliul local. Ar trebui luate toate hotărârile și voturile aferente sa vedeți ce de a tăieturi și corecturi sunt făcute cu pixul acestui analfabet, patron de taxiuri.

  2. Multe mai vor acesti asa zisi PNL-isti ,care nici macar nu stiu PROGRAMUL SI STATUTUL PNL. Multi au ajuns in partid dintr-o intamplare ,cum este cazul consilierilor locali ai comunei Glavanesti.Consilierii locali PNL afirma ca hotarasc dupa cum vor ei ,doar au majoritate. Ganditi-va la nevoile cetatenilor! FRUMUSELU- GLAVANESTI

LĂSAȚI UN MESAJ