Ocupati fiind sa-si onoreze sarcinile legate de campania electorala si sa-si promoveze colegii care candideaza la alegerile locale din 5 iunie, consilierii judeteni au chiulit in masa de la ultima sedinta.

Din 36 de alesi, la numaratoare au iesit doar 22. Din cauza ca nu a existat cvorum (doua treimi), proiectul care aproba actualizarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Judetean Bacau nu a mai fost supus votului.

Principalele modificari care urmau sa fie introduse vizau tocmai scrutinul de duminica: alegerea primarului dintr-un singur tur si alegerea indirecta a presedintilor de consilii judetene, dintre consilierii validati.

Noul regulament va stipula, de asemenea, modalitatea de constituire a CJ: alesii vor fi convocati pentru validarea mandatelor de catre prefectul judetului, iar sedinta de constituire va fi condusa de cel mai vârstnic dintre consilieri.

Hotarârea privind Regulamentul CJ va fi aprobata dupa alegeri, in prima sedinta din iunie, dar inainte de constituirea noului consiliu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ