Consilierii județeni au fost convocați pentru data de vineri, 27 noiembrie, în ședință ordinară, pentru a se pronunța în privința mai multor proiecte importante pentru întreaga comunitate a județului Bacău. Astfel, dintre cele șapte proiecte incluse pe ordinea de zi, pe lângă cel referitor la aprobarea contului de execuție bugetară al județului pe trimestrul III, de departe cel mai important este cel legat de proiectul COVID – 19 CONTROL.

Cu o valoare de peste 2,5 milioane de lei, bani europeni, proiectul este destinat unităților de învățământ special de stat. Practic, prin implementarea acestui proiect, se dorește asigurarea investițiilor necesare consolidării capacității de reacție la criza de sănătate publică, pe fondul pandemiei de SARS-CoV-2.

Se urmărește, astfel, asigurarea de materiale necesare unităților de învățământ special de stat din județul Bacău, cum ar fi Școala Gimnazială Specială „Maria Monsessori” Bacău, Școala Gimnazială Nr. 7 Tîrgu Ocna, Școala Gimnazială Nr. 22 Bacău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Bacău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Comănești, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Comănești – secția Onești. Unitățile școlare vor fi dotate cu echipamente dc protecție sau dispozitive medicale, județul Bacău urmând să asigure eventualele cheltuieli neeligibile din proiect, neprevăzute sau conexe, ce pot apărea pe durata derulării proiectului.

Tot în ședința de vineri, aleșii județeni vor trebui să decidă asupra propunerii făcute de primarul din Zemeș în privința majorării taxelor de drum suplimentare ce se vor aplica autovehiculelor cu gabarit depășit.PUBLICITATE