Bugetul judetului Bacau va fi rectificat, astazi, ca urmare a solicitarilor primite din partea a doua unitati administrativ-teritoriale afectate de inundatii la sfârsitul lunii iunie, dar si a modificarilor aparute in planul de investitii al unor institutii publice.

Din cauza ploilor torentiale, in comunele Negri si Bogdanesti s-au produs inundatii care au afectat case, drumuri, pasuni si terenuri agricole. Pentru a le ajuta, Consilul Judetean (CJ) Bacau propune alocarea a 75.000 de lei din fondul de rezerva, 50.000 urmând sa intre in bugetul Consiliului Local (CL) Negri, iar 25.000 de lei, in cel al CL Bogdanesti.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a restituit 618.000 de lei, bani cheltuiti de CJ Bacau pentru sustinerea restructurarii CRRN Racaciuni printr-un proiect european si recuperati in 2013. Urmare a incasarii unor venituri mai mari decât cele previzionate, bugetul judetului va fi rectificat cu 5.000.000 de lei, 2.000.000 de lei fiind cote defalcate din impozitul pe venit, iar 3.000.000 de lei, subventii de la bugetul de stat pentru finantarea proiectelor din FEN. Banii vor fi impartiti celor care au emis solicitari.

CL Podu Turcului mai are nevoie de 1.300.000 lei pentru modernizarea pietei agro-alimentare, iar ISU “Maior Ene”, de 50.000 de lei pentru realizarea Dispeceratului Unic Integrat. Serviciul Public Judetean de Drumuri (SPJD) Bacau solicita 3.500.000 lei pentru efectuarea unor lucrari de reparatii si intretinere, iar Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, 40.000 de lei pentru repararea Casei memoriale “Nicu Enea”, cladire inscrisa in lista monumentelor istorice.

Si Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau are nevoie de bani pentru reparatii: 900.000 de lei pentru reabilitarea sectiei “Contagioase Copii” si 700.000 de lei pentru reparatii capitale la cladirea care gazduieste Laboratorul de analize medicale. Institutiile vor primi sumele cerute daca alesii vor aproba proiectul fara amendamente.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ