Prima intâlnire cu alesii au avut loc in urma cu un an, la lansarea proiectului “Cetateni Activi pentru Bacau”

Tinerii implicati in programul “Cetateni Activi pentru Bacau” al asociatiei RYMD (Romanian Youth Movement for Democracy) ii provoaca pe consilierii judeteni si municipali sa faca ceea ce spune legea. Ce vor tinerii? Sa infiinteze “Laboratorul de Democratie”, care se doreste a fi un spatiu de comunicare intre consilieri si cetateni.

“Practic, dorim sa le punem acestora la dispozitie un loc in care sa poata oferi audiente cetatenilor si sa se poata consulta cu ei inainte de luarea deciziilor, astfel incât sa respecte prevederile Art. 50 din Legea 393/2004 privind Statul alesilor locali”, arata Teodora Damoc, asistent proiect. Consilierii au fost invitati sa sustina proiectul “Laboratorul de Democratie” al tinerilor din RYMD la Swimathon, editia 2015, programata pe 20 noiembrie.

“Asa cum probabil cunoasteti, Art. 50 din Statutul alesilor locali prevede atât faptul ca alesii sunt obligati sa aduca la cunostinta cetatenilor actele administrative de interes local, cât si faptul ca sunt obligati sa organizeze, cel putin o data pe trimestru, intâlniri cu cetatenii si sa acorde audiente acestora. Cu toate acestea, la nivelul Consiliului Local si Consiliului Judetean nu exista un program de audiente al consilierilor si nici o raportare trimestriala a problemelor acestora”, arata Teodora, in invitatia trimisa alesilor.

PUBLICITATE

“Laboratorul de Democratie” presupune amenajarea unui spatiu dedicat dezbaterilor dintre cetateni si alesi, desfasurarea a 12 dezbateri pe teme cetatenesti, stabilirea unui orar zilnic de audiente pentru bacauani, in incinta Laboratorului, desfasurarea a 12 sesiuni de democratie participativa cu grupuri de tineri din Bacau.

Consilierii care accepta sa se implice in infiintarea Laboratorului pot contacta RYMD la 0747. 476.836 sau pe adresa de email mariandamoc@rymd.ro. Suntem foarte curiosi sa vedem câti dintre alesi vor reactiona si care anume!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ