Consilierii municipiului Bacau se intâlnesc, vineri, 14 august, la Centrul de Afaceri si Expozitii in sedinta extraordinara. Alesii au la mapa doua proiecte de hotarâri care vizeaza alocarea de sume pentru proiectele culturale realizate de institutiile de cultura in parteneriat cu primaria.

Editia a XXV-a a Expozitiei-concurs de arta plastica “Saloane Moldovei”, organizata de Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” si Uniunea Artistilor Plastici din Republica Moldova va beneficia de o suma modica, 5.000 de lei, din care 2.000 de lei va reprezenta valoarea premiului special oferit de Primaria Bacau, iar 3.000 de lei, confinantarea cheltuielilor de editare a catalogului evenimentului. Adevaratul beneficiar al acestei sedinte extraordinare este Teatrul Municipal “Bacovia”, organizatorul Festivalului International THEATERSTOCK, manifestare pentru care s-au alocat 1,5 milioane de lei pe 31 iulie. Vineri, bugetul festivalului va creste cu inca 300.000 de lei.

Un alt proiect al sedintei de vineri prevede mandarea SC Thermoenergy Group (fostul CET) pentru scoaterea din functiune si casarea unor mijloace fixe din puncte si centrale termice (compresoare, cazane, electropompe, retele de recirculare etc.). Proiectul care, teoretic, ar trebui sa fie cel mai important era publicat, joi, pe site-ul primariei numai cu numele, caci lipseau taman hotarârea propriu-zisa si expunerea de motive! E vorba despre rectificarea de buget.

PUBLICITATE

„E deja o obisnuinta din partea lor sa aduca proiectele si sa le puna in fata consilierilor cu câteva minute inainte de sedinta. Atâta timp cât au majoritate, nu le pasa”, a declarat, revoltat, Cristi Manolache, UNPR. Consilierul a solicitat Executivului sa-i puna la dispozitie datele privind modificarile aduse bugetului pe 2015, dar nu le-a primit: „Acum am fost la Primarie! Mi-au spus ca le voi primi mâine. «Asa e de trei ani, nu v-ati obisnuit?» m-au intrebat. Eu nu voi vota rectificarea de buget, asa cum nu am votat nici bugetul din cauza ca nu am avut toate datele si nu au acceptat amendamentele propuse de noi.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Brav consilier Manolache! Merita bagat in seama, ca poate nu mai scoate 10% la alegeri, ci 11%. Mai bine ar purta ciorapi cand isi pune pantofii aia de cocalar.

  2. Bravo “a”! L-ai pus la punct! Din cauza unora ca tine orașul asta e de tot rasul. Singura ta problema sunt ciorapii lui Manolache! Sa înțeleg ca îți plac ciorapii” bibliotecarului”?

  3. Acei 300000 se aloca si ajung la teatru sau la o asociatie a primariei si de acolo nu se mai stie ce se intampla?
    Contractele de sponsorizare sunt facute cu teatrul sau cu acea asociatie?Cine face parte din asociatie?

LĂSAȚI UN MESAJ