Un polițist belgian a fost rănit marți într-un schimb de focuri în cartierul Forest din sudul Bruxellesului în timpul unui raid antiterorism, potrivit unor surse din cadrul poliției citate de agenția Belga, preluată de DPA.

Un suspect ar fi urmărit de poliție, potrivit Belga. Cotidianul La Derniere Heure, citat de AFP, a precizat în schimb că doi presupuși suspecți sunt urmăriți de poliție.

Zona, localizată în apropierea unei uzine a producătorului auto german Audi, a fost securizată de poliție, a relatat postul de televiziune RTBF.

PUBLICITATE

Un purtător de cuvânt al parchetului, Eric Van der Sypt, a declarat pentru AFP că percheziția s-a desfășurat “în cadrul dosarului de la Paris” și că în timpul operațiunii s-a tras asupra polițiștilor.

O bacauanca care locuieste in Bruxelles in apropiere de cartier a declarat ca Forest este blocat.

“Nu se intra si nu se iese. Am auzit elicopetere survoland si s-au tras focuri de arma. Norocul meu este ca trebuie sa merg la serviciu in alta directie. E o situatie urmarita de multi ziaristi”, a declarat pentru Desteptarea Aura Ursu.

Andreea Gavrila, redactor al cotidianului Desteptarea aflat la Bruxelles, spune ca, deoarece cartierul Forest este situat la 10 kilometri de centrul Bruxelles-ului, turistii nu au simtit interventia politiei, insa pe strazi patruleaza echipe de cate doi militari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ