1 decembrie 2023
EvenimentAlertă de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie

Alertă de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind valul de caniculă care va afecta România în intervalul 23-24 iunie. Potrivit specialiștilor, disconfortul termic va fi ridicat în această perioadă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se prognozează că temperaturile maxime vor oscila între 31 și 36 de grade Celsius.

În fața acestei situații, autoritățile recomandă populației să fie precauți și să adopte măsuri pentru protecția împotriva căldurii extreme. Pentru a evita posibilele complicații ale expunerii prelungite la temperaturi ridicate, Administrația Națională de Meteorologie sugerează următoarele sfaturi:

  1. Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare. Căutați locuri răcoroase, cum ar fi parcuri cu vegetație abundentă sau zone cu aer condiționat.
  2. Hidratați-vă corespunzător. Este recomandat să beți cel puțin 2 litri de apă pe zi pentru a compensa pierderile de lichide prin transpirație. Evitați consumul excesiv de băuturi alcoolice sau cu conținut ridicat de cofeină, deoarece acestea pot provoca deshidratare.
  3. Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise. Acestea vă vor ajuta să vă protejați de razele solare și să mențineți temperatura corpului la un nivel confortabil.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie recomandă consultarea platformei https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/ pentru a obține mai multe informații despre modul de comportare în caz de caniculă. Aici veți găsi sfaturi suplimentare și recomandări practice pentru a face față eficient condițiilor meteorologice extreme.Este important ca cetățenii să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție pentru a evita efectele negative ale temperaturilor ridicate. Prin respectarea acestor recomandări, fiecare persoană contribuie la protejarea sănătății și siguranței sale în timpul perioadelor de caniculă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri