16 iulie 2024
EvenimentAlertă cu privire la înșelăciunea "Apreciază Postări pentru Bani!" - Recomandări ale...

Alertă cu privire la înșelăciunea “Apreciază Postări pentru Bani!” – Recomandări ale Poliției Române

Poliția Română a emis un comunicat de presă pentru a atrage atenția asupra unui nou mod de înșelăciune care se răspândește rapid prin intermediul aplicațiilor mobile de relaționare. Sub titlul “Apreciază postări pentru bani!”, această schemă de înșelăciune atrage utilizatorii într-un mediu virtual periculos, sub pretextul oferirii unui venit pasiv.

Potrivit comunicatului emis duminică, utilizatorii primesc mesaje nesolicitate, scrise atât în limba engleză, cât și în română, care îi îndeamnă să aprecieze diverse postări pe rețelele de socializare. Cu promisiuni de a oferi această activitate drept un al doilea job sau o sursă de venit pasiv, această înșelătorie încearcă să atragă oamenii într-un lanț de evenimente dubioase.Odată ce utilizatorii apreciază postările, autorii înșelăciunii trimit sume mici de bani în conturile acestora, variind între 10 și 50 de lei. Această strategie are scopul de a câștiga încrederea victimelor și de a le stimula să participe mai activ la înșelăciunea în desfășurare.

În etapele ulterioare, victimele potențiale sunt încurajate să investească sume mai mari pe diverse platforme, care promit câștiguri substanțiale. Promisiunile de îmbogățire rapidă sunt întărite prin invitații de a se alătura grupurilor de discuții pe o platformă de mesagerie online. În aceste grupuri, presupuși “specialiști” în investiții îi îndrumă pe utilizatori pentru a obține profituri mai mari. Cu toate acestea, acești “specialiști” sunt, de fapt, autorii înșelăciunii, care folosesc tehnici de manipulare pentru a extrage date sensibile și sume semnificative de bani de la victime.

Poliția Română avertizează că această schemă de înșelăciune se bazează pe mai mulți factori, inclusiv manipularea psihologică, promisiuni de îmbogățire rapidă și exploatarea naivității utilizatorilor în privința amenințărilor cibernetice.

În lumină acestei situații, polițiștii fac următoarele recomandări cetățenilor:

  1. Fii precaut: Evită orice interacțiune cu mesaje sau linkuri suspecte pe platformele de socializare sau care promit îmbogățire rapidă și fără efort.
  2. Nu furniza date personale: Nu oferi niciodată informații personale sau bancare către persoane necunoscute sau pe platforme nesigure.
  3. Verifică identitatea expeditorului: Înainte de a furniza orice informații sau de a executa orice sarcină solicitată, verifică întotdeauna identitatea expeditorului.
  4. Instalează software de securitate: Folosește un software de securitate actualizat regulat pentru a te proteja împotriva amenințărilor cibernetice.
  5. Autentificare în doi pași: Adaugă un nivel suplimentar de securitate la conturile online prin utilizarea autentificării în doi pași, care solicită o parolă suplimentară sau un cod de verificare înainte de conectare.

Păstrarea vigilenței și aplicarea acestor măsuri de precauție poate contribui la protejarea utilizatorilor împotriva acestei înșelătorii în creștere. Poliția Română încurajează colaborarea cetățenilor pentru a contracara aceste activități infracționale și a menține un mediu online sigur.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri