Toamna se numără bobocii: cei care pășesc către băncile colegiului, începând etapa studiilor liceale, dar și cei care au pornit pe drumul studiilor universitare, în încercarea de a-și construi o carieră. Câțiva dintre absolvenții C.N. “Vasile Alecsandri”, astăzi studenți, spun că alegerea facultății și reușita la examenul de admitere a fost determinată de inspirația pe care au avut-o din partea profesorilor lor, de atmosfera de studiu în care s-au format.

De la o vârstă fragedă mi-am dorit să studiez cât mai multe limbi străine. Primii pași i-am făcut la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, deoarece am absolvit specializarea filologie bilingv-engleză. Încă din primul an de liceu am descoperit că îmi doresc să devin profesoară, deoarece îmi plăcea de pe atunci să lucrez alături de copii, fapt ce s-a concretizat cu admiterea mea la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Am ales specializarea limba și literatura română – limba spaniolă datorită profesorilor care m-au îndrumat și m-au sprijinit în cei patru ani de liceu. Opționalul de limbi europene al domnului profesor de franceză Grințescu Ioan mi-a confirmat pasiunea pe care o am pentru limba spaniolă, iar orele de literatură pe care le-am avut alături de doamna dirigintă Postelnicu Pompilia au alimentat dragostea de lectură. Deoarece am văzut un adevărat model în dascălii mei, mi-aș dori să pot contribui și eu, la rândul meu, în educarea altor generații pentru a le oferi o educație de calitate, de care și eu am beneficiat prin intermediul cadrelor didactice ale Colegiului Național „Vasile Alecsandri.”
Ana-Maria Grigore, studentă anul I Facultatea de Litere UAIC Iași

Eu am fost elev în acest colegiu din clasa a V -a. Ştiam că este o şcoala de elită, cu tradiţie. Aici mi-am format un bagaj intelectual şi moral cu care sigur voi face faţă în facultate, în viaţă . Este o şcoală cu reguli clare, pe care elevii le acceptă ușor pentru că li se respectă opiniile . Am ales învăţământ superior economic, finanţe- bănci, pentru că vreau să mă pregătesc într-o carieră solidă şi ascendentă în domeniul finanţelor, care poate evolua atât în domeniul public sau privat. Cu siguranţă voi face şi masterat și nu voi rata orice alte oportunități, care îmi vor întregi pregătirea
Andrei Ghelasă, student anul I ASE București

Am ales Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, datorită pasiunii pentru limbile străine, mai precis urmând să studiez Limba și Literatura Japoneză. Această dragoste pentru lingvistică și literatură a fost nutrită de-a lungul timpului, dar în special pe parcursul anilor de liceu, sub îndrumarea doamnelor profesoare de limba engleză, Gălbează Alis și Mariana Andone, și a domnului profesor de limba franceză, Grințescu Ioan. Sunt de părere că alegerea mea de a urma specializarea Filologie Bilingv-Engleză în momentul admiterii la liceu a fost crucială drumului meu către această facultate.
Valentina Bianca Cenușă Turcu, studentă anul I Facultatea de Litere, UBB Cluj

Am ales Universitatea din Jönköping nu numai pentru specializarea dorită (Efecte Vizuale), ci şi pentru cadrul internațional extins, aici fiind prezente cele mai multe naționalități din Regatul Suediei datorită flexibilității procesului de admitere. Cât despre educația primită în Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, aceasta a contribuit în special la dobândirea competențelor lingvistice necesare pentru succesul de acum (examenul IELTS), dar şi la afirmarea propriilor aptitudini.
Ioana Calapod, studentă la Universitatea din Jönköping, Suedia

Am ales să urmez domeniul limbi străine în cadrul Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, datorită deschiderii către vest pe care o reprezintă orașul și în consecință, a oportunităților pe care le are de oferit. Decizia am luat-o ca urmare a performanțelor pe care le-am avut la liceu, tocmai pe această latură a limbilor străine, la olimpiada de limba engleză, unde am reușit să mă calific la etapa națională. Profesorii pe care i-am avut la clasă mi-au fost adevărate modele de pasiune și dedicație, așadar nu mi-a luat foarte mult să mă conving că acesta este într-adevăr domeniul în care vreau să activez în viitor.
Radu Marian Toderiță, student anul I Facultatea de Litere, UBB Cluj

Am considerat că Facultatea de Drept reprezintă o provocare interesantă pentru mine, motiv pentru care am decis să mă pregătesc intens pentru admitere. Am reușit să devin student în anul I la Facultatea de Drept din București și mă pregătesc cu pași repezi să îmi formez o carieră de succes în acest domeniu. Profilul urmat la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” (științe sociale) a reprezentat un avantaj deosebit, deoarece a facilitat pregătirea intensă pentru admiterea la facultatea pentru care am aplicat.
Alexandru Patrania, student anul I Facultatea de Drept, București

Dat fiind interesul meu pentru științele exacte, am ales să merg la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Toți profesorii mei au avut un important rol în evoluția mea la școală, însă doamna dirigintă Rizan Tatiana (biologie), doamna profesoară Nechifor Anișoara (fizică) și domnul profesor Galeru Radu (chimie) sunt cei care au muncit cel mai mult cu mine și colegii mei în vederea pregătirii examenului de admitere la facultate.
Vlad Florin Chelaru, student anul I Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Urăm succes tuturor absolvenților Colegiului Național “Vasile Alecsandri”, indiferent de facultatea din țară sau din străinătate pe care au ales-o și îi așteptăm mereu în comunitatea alecsandrinilor!

Prof. coord: Pompilia PostelnicuPUBLICITATE