Colegiul National „Vasile Alecsandri” participa in etapa finala a Concursul National Interscolar „Nicolaus Copernic” editia 2015, alaturi de alte 114 institutii din invatamântul preuniversitar. Echipa de proiect, formata din noua elevi din clasele a IX-a si a X-a, coordonata de doamna prof. dr. Doina Capsa, desfasoara, pâna pe 19 iunie, activitatile cuprinse in calendarul concursului.

Dintre acestea enumeram: realizarea expozitiei, având la baza Teoria Big Bang si Misiunea Spatiala Herschel, conceperea unor materiale informative care sa faciliteze diseminarea, atât in rândul elevilor si a cadrelor didactice, cât si in rândul intregii comunitati bacauane. In acest sens, membrii echipei pasionati de informatica au realizat un blog, pe care il puteti accesa la adresa http://cosmoscnva.blogspot.ro/2015/04/despre-liceu-scoala-europeana-colegiul.html.

Organizatorul concursului este Asociatia Secular Umanista din România, având ca parteneri Agentia Spatiala Europeana (ESA), ESERO România si Institutul Polonez Bucuresti. Primelor cinci institutii de invatamânt preuniversitar calificate li se vor acorda premii, care constau in 15 calculatoare pentru scoala, un laptop pentru profesorul coordonator, un exemplar din „Cosmos” de Carl Sagan pentru biblioteca liceului si o diploma de merit.

(Andrei Ghelasa, clasa IX F; Andrei Stupu, clasa X H, C.N. „V.Alecsandri”)PUBLICITATE