24 aprilie 2024
ActualitateAlarmant: Județul Bacău se află pe locul doi în țară la accidente...

Alarmant: Județul Bacău se află pe locul doi în țară la accidente de muncă mortale

Conform ultimelor statistici furnizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, județul Bacău se situează pe locul doi în țară la capitolul accidente de muncă mortale, cu trei accidente raportate în primele nouă luni ale anului 2023. Aceasta este o realitate îngrijorătoare care subliniază nevoia de a acționa pentru îmbunătățirea condițiilor de siguranță în mediul de muncă.

În ceea ce privește indicele de frecvență, care reprezintă numărul de accidente mortale raportat la 1000 de lucrători, se înregistrează o scădere semnificativă de 66,7% față de aceeași perioadă a anului 2022, indicând faptul că eforturile pentru prevenirea acestor evenimente pot avea un impact pozitiv.

Analiza datelor relevă că sectoarele economiei cele mai afectate de accidente de muncă în primele nouă luni din 2023 sunt Comerțul cu amănuntul (9,5% din totalul accidentelor de muncă la nivel național), Transporturile terestre și transporturile prin conducte (5%), Construcții de clădiri (4,9%), Activități referitoare la sănătatea umană (4,2%), și Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (3,9%).În ceea ce privește numărul total de accidente mortale în județele României, Bacăul ocupă locul doi, cu trei persoane decedate în accidente de muncă, reprezentând 6,9% din totalul național. Județul Gorj se află pe primul loc, cu patru accidente mortale (9,3% din total).

Statisticile arată că majoritatea persoanelor afectate de accidente de muncă sunt în vârsta de 50-60 de ani, cu o pondere de 30,9%, iar vechimea la locul de muncă a victimelor se situează în principal sub cinci ani, reprezentând 71,5% din totalul accidentelor.

Cu toate acestea, este evident că în ciuda scăderii indicelui de frecvență, eforturile pentru prevenirea accidentelor de muncă trebuie să continue, iar autoritățile și angajatorii trebuie să se implice în implementarea unor măsuri suplimentare pentru a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți angajații.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri