În ultima sa ședință, din 2 iunie 2022, Guvernul României a extins lista categoriilor de persoane care vor primi în iulie ajutorul financiar de 700 lei.

Astfel, pe lângă pensionari din sistemul public, de acest sprijin bănesc vor beneficia și o parte dintre cei care provin din sectorul militar, dar și mulți dintre cei care se bucură de drepturile prevăzute de anumite legi speciale și dintre cei care obțin salarii și alte sume asimilate acestora, raportate în ”Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitul pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.Condiția ca toate aceste categorii de populație să primească suma de 700 lei este aceea ca veniturile cumulate pe care le au să fie mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Această sumă se determină din pensiile din sistemul public și din cel militar, plătite în iulie, veniturile din drepturile acordate în baza unor legi speciale și achitate, tot în iulie, de casele de pensii, indemnizația socială pentru pensionari, precum și din salariile și sumele asimilate acestora, raportate în tipul de declarație menționat mai sus.

Practic, este vorba despre declarația care are ca termen de depunere luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lui iulie când se dă ajutorul financiar.

Așadar, toate aceste venituri, cumulate, nu trebuie să depășească suma de 2.000 lei, pentru ca o persoană să beneficieze de ajutorul de 700 lei, care se acordă o singură dată, în luna iulie.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE