Minunată poveste de Crăciun scrisă de o mână de profesori, câțiva elevi voluntari și niște părinți inimoși. Aflată la cea de a zecea activitate cuprinsă în proiectul SNAC „Ajută un copil să reușească în viață”, Grădinița Pinochio din Bacău, cu sprijinul Asociației „Excelență școlară” a desfășurat o activitate inedită în parteneriat cu Primăria Helegiu și Școala Gimnazială Helegiu. Anul acesta am ales să premiem excelența la învățătură a copiilor din satele comunei Helegiu.

„Am convingerea că și la sat se face o educație de calitate, chiar dacă situația socială a elevilor nu este una de excepție. Cu ajutorul a 30 de profesori inimoși din Grădinița Pinochio, Grădinița Crai Nou, Colegiul M. Eminescu, Colegiul I. Ghica, Școala M.Drăgan, Liceul J.M. Elias Sascut, Liceul Gr. Antipa și LPS Bacău, împreună cu o mână de părinți minunați din aceste școli, am achiziționat ghiozdane le-am dotat cu rechizitele necesare și le vom dărui copiilor de nota 10 din școlile comunei Helegiu.

Ni s-au alăturat prieteni, colaboratori, elevi voluntari din toate școlile menționate și cu ajutorul lor am reușit să echipăm 45 de ghiozdane, să facem 70 de punguțe cu dulciuri, hainuțe și jucării”, a declarat coordonatorul proiectului, Lăcrămioara Tudor, director la Grădinița Pinochio Bacău. „De fiecare dată când donez hăinuțe, jucării și rechizite (că n-am prea donat altceva) cuiva, mă gândesc la copiii de la Helegiu.

Mă gândesc că ce-am pregătit eu acolo o să ajungă la un copil, precum cei care mi-au încercuit numele în grămezi de inimioare cu mâinile lor murdare și prea aspre pentru un copil. La unul care n-a avut norocul meu, dar care știe să se joace, să chiuie și care are la fel de mult spațiu pentru iubire în el ca mine și ca oricare altul. Și-i dau ce dau cu toată bucuria și speranța că măcar pentru o zi el sau ea o să zâmbească și o să se bucure”, a spus liceanu Tudor Ștefan, de la Colegiu M. Eminescu Bacău. „Copii sunt campioni la transformarea lumii, căci ei zâmbesc de aproape 400 de ori pe zi. Zâmbesc frumos, curat și inocent.

Astăzi au zâmbit pentru recunoașterea meritelor educaționale de către colegii lor din școlile bacăuane. Mulțumim partenerilor implicați în acest proiect și ne onorează faptul că elevii din oraș fac front comun cu cei de la sate, motivându-se reciproc, către învățare și cooperare”, a declarat primarul comunei Helegiu, Ciprian Enea.

Alte articole