Un număr foarte mare de persoane suferă de dureri de spate în fiecare zi. Disconfortul acesta face ca și cele mai minore sarcini să devină o provocare. Pentru mulți dintre aceștia, fotoliile de masaj pentru uz la domiciliu oferă o ameliorare semnificativă. Dacă v-ați întrebat vreodată dacă un scaun de masaj este eficient când vine vorba de combaterea durerilor de spate, iată că răspunsul este afirmativ.

 

Cele mai multe fotolii de masaj lucrează mușchii spatelui, ceea ce asigură o mai bună circulație a sângelui care, la rândul său, furnizează mai mulți nutrienți și oxigen spatelui. De asemenea, relaxarea mușchilor spatelui atenuează tensiunea și se consideră că reduce și durerile de cap cronice cauzate de durerile de spate. Totodată, circulația limfatică crescută poate extrage toxine dăunătoare din coloana vertebrală. Chiar de la primul masaj, zona afectată a spatelui va fi mai revitalizată.

Ce impact pot avea fotoliile de masaj asupra durerilor de spate?

Îmbunătățirea sistemului osos. Dacă sistemul osos devine tensionat, atunci și mușchii spatelui sunt tensionați. Presiunea va face ca oasele să se poziționeze în diferite locuri care nu sunt naturale, cauzând disconfort și durere. Când utilizați un scaun de masaj pentru ameliorarea durerilor de spate, acesta poate masa și întinde mușchii, ceea ce va reduce stresul asupra sistemului osos. Cu utilizarea consecventă a unui scaun de masaj, veți observa că spatele este mai aliniat și că există mai puțină presiune pe discuri. Odată ce coloana vertebrală este mai aliniată, s-ar putea să observați o îmbunătățire și a altor zone tensionate, cum ar fi gâtul, picioarele și pieptul.

 

Flux venos și limfatic. Dacă vom folosi fotolii de masaj pentru stimularea mușchilor, circulația generală a sângelui se va îmbunătăți, ceea ce va facilita circulația și absorbția substanțelor nutritive esențiale în țesuturi și în mușchii corpului. Dată fiind și îmbunătățirea circulației limfatice, toxinele sunt eliminate în anumite zone ale corpului, ceea ce duce la ameliorarea durerii și a disconfortului.

 

Îmbunătățirea nivelului de endorfină. Poate că unul dintre cele mai importante beneficii ale achiziționării unui fotoliu de masaj rabatabil este îmbunătățirea stării de dispoziție, adică a nivelului de endorfină. Atunci când nivelul de endorfină din organismele noastre este ridicat, durerea este redusă substanțial, iar recuperarea se accelerează.

 

Reducerea stresului. Adesea, în acele momente în care mușchii sunt suprasolicitați, mușchii împreună cu sistemul osos tind să devină prea tensionați și rigizi. Un scaun de masaj poate stimula mușchii, contribuind la creșterea nivelului de oxigen și substanțe nutritive în zona coloanei vertebrale. În prezent, puteți alege dintre fotolii de masaj cu funcția de încălzire, o funcție care este deosebit de eficientă în reducerea spasmelor musculare. Circulația îmbunătățită, aportul mai mare de substanțe nutritive și căldura resimțită contribuie semnificativ la calmarea durerilor de spate. Deoarece mușchii sunt interconectați în corpul nostru, eliminarea tensiunii la nivelul spatelui va ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii la nivelul gâtului, pieptului și picioarelor. Prin urmare, un scaun de masaj calmează atât durerile de spate, dar contribuie și la prevenirea și ameliorarea durerilor de cap, deoarece o cauză obișnuită a durerilor de cap este excesul de tensiune.

 

Oferă rezultate consecvente. Când vine vorba de orice tip de îmbunătățire, practica și consecvența sunt cele mai importante în atingerea succesului. Pentru că cele mai multe fotolii de masaj induc o stare de relaxare intensă, tindem să le folosim și să ne facem timp pentru a ne bucura de un moment zilnic de relaxare, fie stând în fotoliu și discutând la telefon cu o persoană dragă, fie citind o carte sau urmărind un film. Pe de altă parte, multe fotolii de masaj pot fi programate sa ofere un masaj consistent care va ameliora durerile de spate. Cu alte cuvinte, este deosebit de ușor să introducem un fotoliu de masaj în rutina noastră zilnică de relaxare, de vindecare și de îngrijire a sănătății.

 

Fotoliile de masaj sunt binevenite în orice casă, chiar dacă nu suferim de vreo afecțiune legată de spate sau de altă natură. Dacă suferiți de leziuni sau dureri de spate, cu atât mai mult veți fi avantajați dacă veți opta pentru un fotoliu de masaj. Deoarece multe modele de fotolii de masaj sunt confecționate din piele ecologică, reprezintă și o completare stilată a amenajării locuinței. Pe lângă beneficiile fizice pe care le veți obține, scaunele de masaj sunt foarte eficiente și pentru starea noastră de bine, inclusiv o dispoziție mentală mai relaxată.

 

 Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE