Din cauza pandemiei COVID-19, Asociația Județeană de Fotbal a decis „înghețarea” campionatelor de copii și juniori. Ca o reparație, toți puștii vor primi medalii de campioni! Pe 7 mai este programată o video-conferință organizată de FRF în care se va discuta situația eșaloanelor inferioare

Mingile rămân în vestiar. Până la începerea sezonului 2020-2021, când va fi el să înceapă… Asociația Județeană de Fotbal Bacău a decis „înghețarea” celor cinci campionate de copii și juniori pe care le păstorește. Și, totodată, decretarea tuturor echipelor drept campioane județene în ediția 2019-2020, întreruptă la începutul lunii martie din cauza pandemiei COVID-19. O premieră care se dorește și o reparație pentru micuții-mari fotbaliști nevoiți să stea departe de terenuri în aceste vremuri ale auto-izolării. „Toți jucătorii echipelor participante la campionatele Under 9, U11, U13, U15 și U19 organizate de AJF Bacău vor primi medalii. Noi punem un accent pronunțat pe dezvoltarea emoțională a copiilor, iar decizia noastră reprezintă un minim gest prin care vrem să-i răsplătim pentru capacitatea lor de înțelegere și de adaptare la această situație cu totul ieșită din comun. Nu e ușor ca la nouă- zece ani să stai aproape în permanență închis în casă. Și părinții sunt de felicitat pentru modul în care au gestionat și gestionează situația”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal Bacău, Cristian Sava. Pentru festivitatea de premiere pe care speră să o organizeze până la finalul verii, AJF Bacău va comanda aproximativ 700 de medalii. „Inițial, ne-am gândit să acoperim costurile din fonduri proprii. Suntem însă convinși că se vor găsi oameni de bine care vor dori să sponsorizeze o astfel de inițiativă”, a mai punctat Cristi Sava. În plină pandemie COVID-19, forul băcăuan și-a revizuit întreaga agendă. Astfel, pe lângă „înghețarea” campionatelor de juniori, AJF s-a văzut nevoită să anuleze cursurile pe care selecționerul U16 a naționalei Germaniei, Michael Prus, ar fi urmat să le susțină în fața antrenorilor băcăuani săptămâna viitoare, cu ocazia unei noi etape din cadrul parteneriatului pe care forul băcăuan îl are cu Asociația Regională de Fotbal din Wesfalia (FLVW). Săptămâna aceasta, pe data de 7 mai, este programată o video-conferință în care Federația Română de Fotbal va analiza împreună cu AJF-urile situația campionatelor din eșaloanele inferioare. „Luăm în calcul toate variantele, inclusiv ca echipele aflate acum pe primul loc să fie declarate campioane județene și participante de drept la barajul de promovare în Liga a III-a. În cazul județului Bacău, având două serii de Liga a IV-a, va trebui, probabil, să organizăm o confruntare directă între liderele celor două serii pentru a decide campioana. E o variantă”, a precizat, pentru Deșteptarea, Cristi Sava.

„Voi propune în Comitetul Executiv al AJF eliminarea baremurilor pentru observatori la meciurile din liga a patra, ca o modalitate de sprijin financiar pentru echipele în cauză.”
Cristian Sava, președinte AJF Bacău


PUBLICITATE