Peste 100 de specialisti pensionari din agricultura bacauana s-au reunit, ieri, in cadrul traditionalei reuniuni organizata, in fiecare an, in aceasta perioada. Au raspuns initiativei agronomi, medici veterinari, ingineri mecanici, economisti etc. care au lucrat in agricultura judetului Bacau in anii din urma.

„Din pacate, din 300 de pensionari din agricultura, azi suntem doar 130 prezenti. Si asta pentru ca multi sunt in vârsta, bolnavi, merg in bastoane, au probleme mari. Chiar si aici sunt unii colegi care se deplaseaza greu”, a declarat Cezar Duta, amfitrionul din acest an al intâlnirii agronomilor. Cu ocazia revederii, cei prezenti au participat, pentru prima data in cadrul acestor intâlniri, la o slujba religioasa de comemorare a colegilor din agricultura care s-au stins din viata in ultimii ani.

„Din pacate, foarte multi au plecat dintre noi. L-as aminti pe fostul director general Dumitru Gaina, un titan de care lumea avea o teama extraordinara, dar care era un excelent organizator, un foarte bun comunicator cu institutiie statului. Din pacate, s-a pierdut de tânar, in urma unui accident cerebral, pe holurile hotelului Decebal, in timp ce astepta un coleg. Intâmplarea a fost ca, la nici doua luni, sa fiu chemat si intrebat daca vreau sa ocup functia de conducere a Directiei Agricole, o decizie extrem de grea pe care aveam sa o iau”, isi aminteste Gheorghe Antochi, un foarte cunoscut agronom bacauan, fost director general al Directiei Agricole.

PUBLICITATE

Nu au fost uitati nici alti renumiti „oameni ai pamântului”, fiind evocati, printre altii, fostul director al Trustului IAS, Valerian Negoita, fostul director al trustului SMA, Stan Mereuta, Cornel Brudiu, Vasile Bârsan, iar mai recent, Dan Neaga. „Este intâlnirea pe care o asteptam in fiecare an cu o nota de bucurie si de tristete, totodata, pentru ca lista celor prezenti este din ce in ce mai mica. Iar cei care privesc din ceruri sper ca se bucura pentru ceea ce am realizat astazi pentru prima data, sa recunoastem, cu multa intârziere”, a spus Petru Placinta, un alt titan al agriculturii bacauane, de numele caruia este strâns legat brandul de renume mondial Agricola International.

Timp de câteva ore, cei prezenti au depanat amintiri frumoase despre activitatea trecuta si cea curenta, despre copii, despre nepoti sau despre colegii lor care au disparut din aceasta lume.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. PUBLICAREA ACESTUI EVENIMENT DE ZIARUL D.VOASTRA MA UIMESTE, SI MI RECONSIDER PAREREA MEA DESPRE ACEST ZIAR.E MICA PATA DE RECUNOSTINTA ADUSA GENERATIILOR DE SPECIALISTI CARE AU TRUDIT PAMANTUL JUDETULUI , MUNCIND DIN GREU.

LĂSAȚI UN MESAJ